Sipoolainen Miika Konttinen kirjoitti Askolan lukion parhaat arvosanat – tähtäimessä nyt teknillinen yliopisto

Kahden laudaturin ylioppilas Miika Konttinen on jo kesätöissä Nesteellä ja toivoo jatko-opintopaikan varmistuvan toukokuussa Lappeenrannasta.

Tanja Kuisma

Sipoolainen Miika Konttinen, 23, kirjoitti parhaimmat arvosanat Askolan lukiossa: kaksi laudaturia äidinkielestä ja englannista ja kolme eximiaa pitkästä matematiikasta, kemiasta ja fysiikasta.

– Olisihan ne jonkinlaiset juhlat mukava pitää äidin, serkkujen ja setien kanssa, vaikka onkin tämä korona-aika. Ei se nyt iso menetys ole, jos ei juhlita, hän miettii.

Nuorimies tavoittelee jatko-opintopaikkaa Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Hän toivoo saavansa 22. toukokuuta tiedon, tuleeko valituksi todistusvalinnalla.

Ylioppilaskirjoituksissa menestyminen yllätti tuoreen ylioppilaan. Miika Konttinen lähti alkujaan opiskelemaan ammattiopistoon, josta hänellä on kuorma-autonkuljettajan perustutkinto.

– En ajatellut olevani mitenkään akateemisesti lahjakas. On tässä saanut kyllä opiskellakin. Tämä tuli silti itselle yllätyksenä, että pystyin näin hyvään tulokseen. Lappeenrantaan olisi mukava mennä senkin takia, kun siellä on sukulaisia ja mukava paikka.

Ennen mahdollista opiskelupaikkakunnalle muuttoa Miikalla jatkuvat kesätyöt varastohenkilönä Nesteellä.

– Tämä taitaa olla viides kesä kun olen täällä. Pääsin aiemman amiskoulutuksen pohjalta töihin ja sen jälkeen on aina löytynyt kesätyöpaikka.

Askolan lukiosta saa valkolakin kaikkiaan viisitoista uutta ylioppilasta. Lista saattaa täydentyä vielä muutamalla nimellä.

Uudet ylioppilaat ovat: Julia Torvasti, Amanda Barbosa Pires Ferreira, Marica Forsman, Iiris Graverson, Roosa Halla, Miika Konttinen, Myy Korhonen, Kamilla Lehtineva, Lauri Liljamo, Marjut Mäenrinta, Suvi Pentti, Anna Saarikko, Joonas Vesterinen, Femina Virtanen, Peik Bagge (kaksoistutkinto).

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut