Sipoolainen Miika Konttinen kirjoitti Askolan lukion parhaat arvosanat – tähtäimessä nyt teknillinen yliopisto

Kahden laudaturin ylioppilas Miika Konttinen on jo kesätöissä Nesteellä ja toivoo jatko-opintopaikan varmistuvan toukokuussa Lappeenrannasta.

Tanja Kuisma

Sipoolainen Miika Konttinen, 23, kirjoitti parhaimmat arvosanat Askolan lukiossa: kaksi laudaturia äidinkielestä ja englannista ja kolme eximiaa pitkästä matematiikasta, kemiasta ja fysiikasta.

– Olisihan ne jonkinlaiset juhlat mukava pitää äidin, serkkujen ja setien kanssa, vaikka onkin tämä korona-aika. Ei se nyt iso menetys ole, jos ei juhlita, hän miettii.

Nuorimies tavoittelee jatko-opintopaikkaa Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Hän toivoo saavansa 22. toukokuuta tiedon, tuleeko valituksi todistusvalinnalla.

Ylioppilaskirjoituksissa menestyminen yllätti tuoreen ylioppilaan. Miika Konttinen lähti alkujaan opiskelemaan ammattiopistoon, josta hänellä on kuorma-autonkuljettajan perustutkinto.

– En ajatellut olevani mitenkään akateemisesti lahjakas. On tässä saanut kyllä opiskellakin. Tämä tuli silti itselle yllätyksenä, että pystyin näin hyvään tulokseen. Lappeenrantaan olisi mukava mennä senkin takia, kun siellä on sukulaisia ja mukava paikka.

Ennen mahdollista opiskelupaikkakunnalle muuttoa Miikalla jatkuvat kesätyöt varastohenkilönä Nesteellä.

– Tämä taitaa olla viides kesä kun olen täällä. Pääsin aiemman amiskoulutuksen pohjalta töihin ja sen jälkeen on aina löytynyt kesätyöpaikka.

Askolan lukiosta saa valkolakin kaikkiaan viisitoista uutta ylioppilasta. Lista saattaa täydentyä vielä muutamalla nimellä.

Uudet ylioppilaat ovat: Julia Torvasti, Amanda Barbosa Pires Ferreira, Marica Forsman, Iiris Graverson, Roosa Halla, Miika Konttinen, Myy Korhonen, Kamilla Lehtineva, Lauri Liljamo, Marjut Mäenrinta, Suvi Pentti, Anna Saarikko, Joonas Vesterinen, Femina Virtanen, Peik Bagge (kaksoistutkinto).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Omatoimisen suunnistamisen lisäksi tarjolla on nyt ohjattua toimintaa – "Harjoitusten jälkeen rastit jätetään maastoon viikoksi"
 2. Sipoon kirjastot avaavat ovensa maanantaina – näin korona muutti käytäntöjä
 3. Nikkilän sairaalan pimeä historia kääntyi suomeksi – alkuperäisteosta myyty jo yli 100 kappaletta
 4. Bilettäjä lähetti voittoterveiset Talmaan – Suomenhevostamma oli yhtä vahva kuin ennenkin paluukisassaan
 5. Itä-Uudellamaalla oli yli 100 kertaa asiaa sosiaaliasiamiehelle – nämä asiat herättivät kyselyitä
 6. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 7. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt
 8. Uimakausi alkoi jo Pilvijärvellä
 9. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla
 10. Mies kärähti 16 kertaa ratista parin vuoden aikana – niin suuri vaara sivullisille että esitetään vangittavaksi
 11. Koronakevät on tuplannut itsetuhoisuuteen liittyvät soitot tukipuhelimeen – "Rajoitukset voivat korostaa yksinäisyyttä ja ahdistusta"
 12. Maiju on yksi Sipoon koronakevään uusista ylioppilaista – "Onhan se tuntunut epäreilulta, että juhlia joutuu siirtämään"
 13. Sipoo avasi pesupaikat – mattopyykille pääsee taas
 14. Parhaita ehdotuksia valitessaan sipoolaisäänestäjät kannattivat perinteistä keskuspuistoa – "Neljän kärki on erittäin tasainen"
 15. Lonnaan ja Vallisaareen pääsee taas maanantaista alkaen vesibussilla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.