Ikävöitkö ravintolavaunun lihapullia? VR:n ruokaverkkokauppa sai ensimmäiset tilaukset puolessa tunnissa

Ravintolavaunun ruoka-annoksia voi nyt ostaa kotiin Helsingin kantakaupungissa. Petri Karvinen/Arkisto

Minna Harmaala

Nyt ei tarvitse enää lähteä junamatkalle päästäkseen ravintolavaunun tunnelmaan. VR nimittäin on polkaissut pikavauhtia pystyyn oman verkkokaupan, jossa on tarjolla ravintolavaunun ruoka-annoksia.

Ruoat toimitetaan suoraan kotiovelle, tosin tällä hetkellä vain Helsingin kantakaupungissa.

VR:n lihapullia ilmeisesti on kaivattu, sillä tiedotteen mukaan ensimmäiset tilaukset tulivat vain puoli tuntia verkkokapan avaamisen jälkeen ja myynti on kehittynyt toivotusti siitä lähtien. VR:ltä on tiedotteen mukaan myös toivottu jakelualueen laajentamista.

– Sähköinen lihapulla-automme on päässyt hyvin vauhtiin. Tulemme jatkossakin varmasti nopealla aikataululla testaamaan uusia liiketoimintamalleja, kertoo VR:n kaukoliikenteen palveluista ja ravintolatoiminnasta vastaava palvelujohtaja Piia Tyynilä tiedotteessa.

Verkkokauppa syntyi varsin vikkelästi, sillä koko projekti ideasta toteutukseen vei puolitoista viikkoa. Itse verkkokaupan toteutukseen tarvittiin neljä päivää.

– Verkkokauppaprojekti Columbia Roadin kanssa todisti, että VR:n kaltainen iso organisaatio pystyy läpiviemään liiketoiminnan kehitysprojekteja osaavan kumppanin kanssa nopeasti ja joustavasti. Verkkokaupalla mahdollistamme ravintolaliiketoiminnan osittaisen jatkumisen, ja saamme ennen kaikkea arvokasta oppia lisäpalveluiden myyntiin tulevaisuudessa”, kertoo VR Groupin CDO Antti Kleemola tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Minä ja Suomenlahti: Suomenlahdella työkseen kalastava Mikael Lindholm ilmoittaa jokaisesta saamastaan lohesta merivartiostolle – "Sitten odotellaan puoli tuntia, vaikka kotirantaan matkaa olisi kaksi minuuttia"
 2. Sipoo jatkaa lasten maksutonta ulkoilutusapua kesäkuulle
 3. Niels Haukelandille 1 500 euron tukisumma – "Hän on arvostettu, pitkänlinjan ammattilainen"
 4. Musiikkiopisto jatkaa Sipoossa etänä
 5. Söderkulla skolan oppilaiden suositellaan jatkavan etänä – opettajat yhä karanteenissa
 6. Omat rahat: Osakesijoittaja Sampo Arola, 37, tavoittelee taloudellista riippumattomuutta huonosta viime vuodesta ja koronasta huolimatta – "Nyt pidän töitäni mielekkäinä, mutta saatan nähdä asian eri tavalla kymmenen vuoden kuluttua"
 7. Tietty raja-arvo ei ylittynyt kertaakaan – ilmanlaatu parani pk-seudulla
 8. Vapise, Sandstorm, kohta parvekkeilla soi Suvivirsi
 9. Pikkulapsiperheiden määrä väheni liki viidenneksellä kymmenessä vuodessa
 10. Sadan metrin jono Suomenlinnan lauttaan – "Ollaan kuitenkin aika kaukana lautan maksimimatkustajamäärästä"
 11. Epäily: ryövätty mies jätettiin metsikköön ilman paitaa ja kenkiä – käveli paljain jaloin hakemaan apua nollakelissä
 12. Asiallinen yläosa, villi paljassäärinen alaosasto – Etätyöasuilla hassuttelu jopa 16-kertaisti Prisman verkkokauppamyynnin
 13. Toinenkin Sipoonjoen koulun oppilas sairastui koronaan – jo yli 30 oppilasta karanteenissa
 14. Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan tilat aukeavat – osa kirjastoista tavallista laajemmin auki
 15. Senaatintorista tuunataan megaterassi kesäksi – "toteutuksen tulee olla tyylikäs"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.