Jo toinen koronatartunta Sipoon kouluissa – oppilas sairastui, muut koulukaverit ja opettajat karanteeniin

Sipoonjoen koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Kuvituskuva. Juha Peurala

Ulla Yliherne

Sipoonjoen koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Lisäksi vajaat 20 Sipoonjoen koulun oppilasta ja muutama opettaja on altistunut ja asetettu varotoimena karanteeniin. Altistuneet oppilaat siirtyvät etäopetukseen.

Kunnan tiedotteen mukaan koulun muut oppilaat eivät tiettävästi ole altistuneet ja muut opetusryhmät jatkavat lähiopetuksessa noudattaen turvallisuus- ja hygieniakäytäntöjä.

Sipoonjoen koulu sijaitsee Nikkilässä ja koulussa on noin 330 oppilasta.

Tapaus on jo toinen lyhyen ajan sisällä varmistunut tartunta.

Sipoon kunta ilmoitti torstaina 19. toukokuuta, että toisessa koulussa Sipoossa Gumbostrands skolassa todettiin yhdellä henkilökuntaan kuuluvalla koronavirustartunta. Gumbostrands skolassa on asetettu altistuksen takia 13 oppilasta varotoimena karanteeniin.

Erityistoimiin on ryhdytty myös Söderkulla skolassa. Sipoon kunta ilmoitti aikaisemmin suosittelevansa kuluvan viikon maanantaista, 18. toukokuuta alkaen Söderkulla skolan 4.–6. luokan oppilaita siirtymään etäopetukseen, koska merkittävä osa koulun opettajista ja koulunkäynninohjaajista on karanteenissa oltuaan kontaktissa koronavirustartunnan saaneeseen henkilöön. Söderkulla skolan oppilaat eivät ole altistuneet.

Lue myös: Koronatartunta Sipoon Gumbostrands skolassa – 13 altistunutta oppilasta karanteeniin

Lue myös: Sipoolaisessa koulussa suositellaan etäopetusta ensi viikoksi – merkittävä osa työntekijöistä karanteenissa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.