Toinenkin Sipoonjoen koulun oppilas sairastui koronaan – jo yli 30 oppilasta karanteenissa

Kahdella Sipoonjoen koulun oppilaalla on tähän mennessä todettu koronavirustartunta. Kuvituskuva. Riikka Laine

Ulla Yliherne

Sipoonjoen koulussa on todettu toinen koronavirustartunta. Tartunnan saanut on koulun oppilas.

Kunnan tiedotteen mukaan sairastunut oppilas kuuluu eri opetusryhmään kuin aikaisemmin viikolla todetun tartunnan saanut oppilas.

Kunnan mukaan karanteeniin on nyt siirretty 15 uutta koulun oppilasta sekä muutama opettaja, jotka ovat altistuneet koronavirukselle. Altistuneet oppilaat käyvät koulua tämän viikon etäopetuksessa.

Koulun muut oppilaat eivät tiettävästi ole altistuneet ja muut opetusryhmät jatkavat lähiopetuksessa noudattaen turvallisuus- ja hygieniakäytäntöjä.

Sipoon kunta tiedotti tiistaina 19. toukokuuta yhden Sipoonjoen koulun oppilaan saaneen koronavirustartunnan. Tällöin kunta kertoi, että 20 koulun oppilasta ja muutama opettaja ovat altistuneet virukselle ja, että heidät on asetettu karanteeniin.

Sipoonjoen koulu sijaitsee Nikkilässä ja koulussa on noin 330 oppilasta.

Sipoon kunta ilmoitti tiistaina 19. toukokuuta myös, että Gumbostrands skolassa todettiin yhdellä henkilökuntaan kuuluvalla koronavirustartunta. Gumbostrands skolassa on asetettu altistuksen takia 13 oppilasta varotoimena karanteeniin.

Erityistoimiin on ryhdytty myös Söderkulla skolassa. Sipoon kunta ilmoitti aikaisemmin suosittelevansa kuluvan viikon maanantaista, 18. toukokuuta alkaen Söderkulla skolan 4.–6. luokan oppilaita siirtymään etäopetukseen, koska merkittävä osa koulun opettajista ja koulunkäynninohjaajista on karanteenissa oltuaan kontaktissa koronavirustartunnan saaneeseen henkilöön. Söderkulla skolan oppilaat eivät ole altistuneet.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut