Uimakausi alkoi jo Pilvijärvellä

Vapaa-aika: Pilvijärven uimarannan kävijämäärää rajoitetaan noin 400 ihmiseen kerrallaan. Kaikkien on noudatettava turvaohjeita.

Pilvijärven uimaranta on auki, mutta kävijämäärää valvotaan ja tarvittaessa rajoitetaan tänä kesänä. Arkisto/Pentti Halenius

Jouni Lampinen

Uimakausi alkoi tänään perjantaina (29.5.) Pilvijärven uimarannalla. Uutena asiana on pysäköintipaikkojen määrän vähentäminen tarvittaessa. Erityisesti hellepäivinä pysäköintialueen tilapäinen rajoittaminen on mahdollista, liikuntapalvelupäällikkö Piritta Forsell myöntää.

Aikaisempina kesinä metsäjärven rannalla on vieraillut arviolta 100-300 henkilöä päivässä, ruuhkaisina jopa 2 000. Tänä kesänä näyttää siltä - jos korona-ajassa ei tapahdu täydellisiä yllätyksiä - että Pilvijärvellä jäädään kauas vanhoista kävijämäärähuipuista.

– Kävijämäärää rajoitetaan tarpeen mukaan pysäköintipaikkojen määrää vähentämällä.

If Sibbo-Vargarna vastaa kunnan valtuuttamana pysäköinninvalvonnasta tänäkin kesänä.

– Valvonta vaatii jatkuvaa seurantaa ja ennakointia, ja S-V tämän pystyy hoitamaan.

Forsell huomauttaa, että jos uimarannalla on noin 400 ihmistä, niin enempää ei päästetä sisään. Vasta sitten, kun osa kävijöistä poistuu paikalta, niin vastaava määrä voidaan päästää sisään.

– Toivomme tässä kohtaa ymmärrystä ihmisiltä.

Pysäköinti on maksullista. Kertamaksu autoa kohti on 5 euroa ja kausikortin hinta on 30 euroa. Kausikortin hankkineet joutuvat jonottamaan samalla tavalla kuin kertamaksun suorittavat, kuten normaalinakin kesänä

– Tämä tieto annetaan tällä kertaa asiakkaille myös kausikortin ostamisen yhteydessä.

Söderkullantien varrelle ei saa jättää autoaan.

– Söderkullantiellä on pysäköintikielto nykyisin. Kiellon tarkoitus on lisätä tien turvallisuutta.

Uimarannalle saapuvien on noudatettava turva-ohjeita korona-aikana erityisen huolellisesti, liikuntapalvelupäällikkö kannustaa.

– Uimarannalle voi tulla vain terveenä. On pidettävä riittävä etäisyys muihin ja muistettava hyvä käsihygienia, Forsell sanoo.

Rannalla ei ole uimavalvontaa. Vastuu lasten uimaturvallisuudesta on heidän huoltajillaan.

Järven luonnollinen pohja on mutapohja. Uintialueen pohja on hiekkaa, jota on tuotu suodatinkankaan päälle.

Ranta syvenee loivasti. Pilvijärven uimarannalla ei ole havaittu sinilevää uimakausien 2008-2019 aikana. Pilvijärven uimaranta on osoitteessa Pilvijärventie 70.

Toiseksi suosituin kunnan uimaranta sijaitsee Taasjärvellä, lähellä Söderkullan keskustaa.

– Se on kooltaan pienempi, mutta sielläkin uimareita riittää.

Lisäksi kunnan uimarantoihin kuuluvat Talman hiekkakuoppa ja Möträskin uimaranta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut