Ilotulitteiden ammunta sai poliisilta huomiota somessa – "Nyt meno näyttää todella vaaralliselta korkeilla kallioilla"

Poliisi valvoi aktiivisesti koulujen päättymisen ja kesäloman alkamisen juhlintaa myös Sipoossa. Pilvijärvi kuului Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueen vilkkaimpiin juhlintapaikkoihin.

Itä-Uudenmaan poliisi viesti illan ja yön tapahtumista koko poliisilaitoksen alueelta aktiivisesti ja ajantasaisesti Twitter-tilillään. Poliisin viestintäaktiivisuuden ansiosta Pilvijärvenkin tilanne päivittyi useaan otteeseen lauantain aikana sosiaalisessa mediassa.

– Sipoon Pilvijärvelle on kokoontunut reilusti nuoria. Poliisi hankkii paikalta tietoa myös ilmasta käsin. Paikalta on ammuttu myös ilotulitteita, poliisi viesti kello 22.31.

Valvontaa tehtiin ilmasta käsin dronella. Mukana valvonnassa oli myös poliisin yhteistyökumppaneita, kuten sosiaalityöntekijöitä, nuorisopalvelut ja Suomen punaisen ristin vapaaehtoiset.

– Nyt meno näyttää todella vaaralliselta korkeilla kallioilla, poliisi ilmoitti Pilvijärven tilanteesta noin kymmenen minuuttia edellisen viestin jälkeen.

– Nuoriso tappelee, poliisi jatkoi kello 23 aikoihin.

Yhtään rikosilmoitusta ei tehty Sipoon Pilvijärven juhlinnan osalta. Poliisilla ei ole tiedossa myöskään, että alueella olisi sattunut kenellekään merkittäviä vahinkoja. Fyysisistä yhteenotoista ei kehkeytynyt väkivaltaisia – esimerkiksi epäiltyjä pahoinpitelyitä poliisin tietojen mukaan.

Poliisi jatkoi edellisiltä vuosilta tuttuun tapaan näkyvää ja laajaa työtään varmistaakseen koulujen päättäjäisten juhlinnan mahdollisimman turvallisen sujumisen.

Itä-Uudenmaan poliisi sai runsaasti kiitosta juhlien valvonnasta ja aktiivisesta viestinnästään eri tahoilta, komisario Anne Tuomisto kertoo palautteesta.

– Osa kunniasta kuuluu yhteistyökumppaneille, sillä alueiden sidosryhmätoimijat olivat ratkaisevassa roolissa onnistuneessa valvonnassa, Tuomisto lisää.

Illan ja yön aikana poliisin teki paljon havaintoja myös iloisesta ja maltillisesta juhlinnasta, mihin poliisilla ei ollut tarvetta puuttua.

Itä-Uudenmaan poliisi oli varautunut koulujen päättäjäisten valvontaan useiden partioiden erillisorganisaatiolla. Koko Itä-Uudenmaan aluetta koskevassa toiminnassa poliisi puuttui monin paikoin alkoholin väärinkäyttöön.

– Nuorten hallusta takavarikoitua alkoholia hävitettiin reilusti. Nuorilla oli hallussaan varsin paljon myös väkeviä alkoholijuomia, kertoo komisario Anne Tuomisto.

– Hätäkeskuksen poliisille välittämiä tehtäviä oli paljon jo alkuillasta asti. Nuoriin liittyvät tehtävät olivat pääsääntöisesti häiriötehtäviä.

– Kokonaisuutena juhlinta oli aiempiin vuosiin verrattuna rauhallisempaa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut