Sipoon uuden pelastusaseman suunnittelutyö pääsemässä vauhtiin – Projekti huipentuu rakennustöihin 2021 ja 2022

Pelastusasema: Korona-aika on vaikuttanut jonkin verran projektin aikatauluun.

Sipoon pelastusasema ei vastaa nykyisellään sijaintinsa tai tilojensa puolesta Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen tarpeita. Arkisto/Jouni Lampinen

Jouni Lampinen

Koronavirusepidemialla on ollut jonkin verran aikavaikutuksia Sipoon uuden pelastusaseman rakentamiseen. Maankäyttöjaosto käsitteli asemakaavaehdotusta ja esitti sen hyväksymistä viime maanantaina.

– Kaavoituksen osalta olemme edenneet aikataulussa, tekninen johtaja Ilari Myllyvirta sanoo.

Uuden aseman kaavoitusprosessin aikana on varmistettu, että hälytysajoneuvoilla on selkeä ja riittävän leveä liittymä suoraan Öljytielle.

Pelastusaseman suunnittelutyö on sen sijaan hieman jäljessä alkuperäisestä aikataulustaan.

– Hyväksymme aseman suunnittelijat seuraavassa teknisen valiokunnan kokouksessa. Projektin aikataulussa ei ole merkittävää muutosta aiempaan.

Myllyvirta luottaa siihen, että projektin osalta on mahdollista kiriä alkuperäisiin aikataulutavoitteisiin, joita on koetellut poikkeusaikana lisääntyneiden projektien päällekkäisyydet kunnassa.

Pidän tätä hanketta tärkeänä.

Ilari Myllyvirta

Uusi pelastusasema on tarkoitus rakentaa vuosina 2021 ja 2022 Ruxin vieressä olevalle pellolle, Öljytien (148) pohjoispuolelle.

Hanke toteutetaan leasing-rahoituksella. Rahoitus tulee kolmannelta osapuolelta ja kunta maksaa siitä leasing-vuokraa.

Vastaavasti pelastuslaitos maksaa kunnalle vuokraa, joka kattaa tilan käyttö- ja pääomakustannukset.

Rahoituksen kulut ja pelastuslaitokselta saatava vuokra näkyvät kunnan käyttötaloudessa.

Tilinpäätöksessä uuden aseman vaikutus olisi kunnalle plusmiinusnolla, Myllyvirta huomauttaa.

– Tällainen rahoitusjärjestely sopii kunnalle erityisesti nykytilanteessa, jossa korona-aika koettelee myös Sipoon taloutta eri tavoin, Myllyvirta myöntää.

Tekninen johtaja korostaa Sipoon uuden aseman tärkeyttä pelastustoimen toimintavarmuuden takaamiseksi.

– Pidän tätä hanketta tärkeänä, eikä sitä pidä viivyttää.

Uusi asema korvaa valmistuessaan nykyisen, Jussaksentiellä Nikkilässä sijaitsevan paloaseman, joka ei sijainniltaan tai tiloiltaan vastaa pelastustoimen tulevaisuuden tarpeita, Myllyvirta tietää.

Porvoon museo oli yksi taho, joka otti kantaa pelastusaseman asemakaavaehdotukseen. Porvoon museolla ei ollut huomautettavaa pelastusaseman sijoittamisesta.

– Pelastusasema sijoittuu Öljytien varressa metsään rajoittuvalle peltoalueelle olemassa olevan asutuksen tuntumaan. Alue ei muodosta laajempia näkymäalueita, eikä se myöskään näy Sipoonjokilaakson maisemallisesti herkemmille alueille, Porvoon museo arvioi lausunnossaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut