Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusia tulipaikkoja kansallispuistoon – Metsähallitus kunnostaa myös kolme kilometriä polkuverkostoa Sipoonkorvessa

Sipoonkorven käyntimäärät ovat nousseet. Puiston palveluita on kehitetty ja myös lumeton talvi on edesauttanut kävijämäärän nousua.

Tulevan kesän ja syksyn aikana parannukset jatkuvat, jotta kansallispuisto säilyy kestävänä kasvaville kävijämäärille, Sipoonkorven puistomestari Rami Koskinen lupaa.

– Tämän vuoden päätavoite on kunnostaa kolme kilometriä polkuverkostoa sekä rakentaa uudet tulipaikat Bakunkärrsträsketin läheisyyteen ja Fisktärskin rannan levähdyspaikalle. Fiskträsketille on paljon toivottu tulipaikkaa ja tänä vuonna se toteutetaan.

Uutta muutaman kilometrin mittaista rengasreittiä suunnitellaan Bakunkärrsträsketin pohjoispuolelle.

– Reitti palvelisi sekä Bakunkärrin että Knutersinportin parkkipaikoilta saapuvia retkeilijöitä. Uuden rengasreitin oheen Bakunkärrsträsketin länsipuolelle tulevalle tulipaikalle rakennetaan keittokatos.

– Paikalle tuodaan mahdollisimman pian jo pöydät ja penkit sekä huussi, joita voidaan hyödyntää jo ennen kuin keittokatos on valmis.

Fiskträsketille on paljon toivottu tulipaikkaa.

Rami Koskinen

Suunnitteilla on myös noin neljän kilometrin pituinen rengasreitti Knutersinportin parkkipaikalta Bakunkärrsträsketin tulipaikalle, jolloin reitti olisi mielekkäämpi ja retkeilijät pääsisivät palaamaan toista reittiä takaisin parkkipaikalle.

Nykyisille reiteille tehdään kestävöintiä kuluvan vuoden aikana. Reitit ovat osaksi hyvin kuluneita ja niiden parannukset ovat tärkeitä kävijämäärien kasvaessa.

Esimerkiksi Fiskträskin reittiä kunnostetaan rakentamalla pitkospuita ja sorastamalla. Myös Bakunkärrin ja Knutersinportin välistä yhdysreittiä tullaan kunnostamaan ja osin myös siirtämään, jotta kaikkein märimmät kohdat reitistä pystytään välttämään.

Viime vuonna avattu yhteys Kuusijärveltä kansallispuistoon on ollut hyvin suosittu ja resurssien salliessa myös Kuusijärvi-Bisajärvi-Kalkinpolttajanpolku -reittiä kunnostetaan kansallispuiston puolella.

Metsähallitus on tilannut alustavan reittisuunnitelman maastopyöräilyreittejä varten, joka ohjaisi kasvavaa käyttöä Sipoonkorvessa. Tarkoituksena olisi luoda muutama mielekäs maastopyöräilyreitti, jotka innostaisivat harrastajia kansallispuistoon.

Sipoon kunta on ostanut maa-alueen Knutersintien varrelta Ravintola Tilan läheltä Hagenista ja alueelle suunnitellaan rahoituksen löytyessä uutta parkkipaikkaa Sipoon ja Metsähallituksen kesken.

– Parkkipaikka lisäisi merkittävästi kansallispuiston pysäköintikapasiteettia, avaisi uuden reittiyhteyden Fiskträsketin rengasreitille sekä toisi ravintola Tilan palvelut paremmin kävijöiden saataville.

– Palvelujen kehittäminen, kuten pysäköintipaikat ja Kuusijärveltä kansallispuistoon vievä, Vantaan kaupungin rakentama uusi kevyenliikenteen silta ovat tuoneet keväällä paljon väkeä kansallispuistoon. Tilanteeseen ovat vaikuttaneet myös hyvä sijainti ja koronan aiheuttama vallitseva erikoistilanne.

Ajankohtaisin tieto Sipoonkorpeen liittyen löytyy luontoon.fi-verkkosivuilta. Sipoonkorven Facebook-sivun kautta saa nopeiten vastaukset huoltopyyntöihin.