Seiska: Juha Sipilä myy miljoonataloaan Sipoossa – laski hintaa 130 000 eurolla

Talon sijainti niemenkärjessä seisovalla kalliolla antaa ikkunoista mahtavat maisemat ulapalle. Tiiviin naapuruston taloja tulee myyntiin ani harvoin. Sipoon Sanomat Crista Lassfolk-Feodoroff

Crista Lassfolk-Feodoroff

Ministerin pestiä kansakunnan kusitolpaksi nimittänyt ex-pääministeri, kansanedustaja Juha Sipilä (kesk.) on pannut Sipoon talonsa myyntiin. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska.

Sipilä osti 350-neliöisen omakotitalonsa vuonna 2014 helpottamaan työskentelyään pääministerinä. Virallisesti hän ei ole sipoolaiseksi ryhtynyt, vaan on pysynyt kirjoilla kotikunnassaan Kempeleellä.

Sipoossa Juha Sipilän naapurustossa asuu kansanedustaja Harry Harkimo (liik.) ja muita vanhojen sipoolaissukujen jäseniä. Parisenkymmentä omakotitaloa käsittävä merellinen asuinalue Etelä-Sipoossa, heti Helsingin rajalla, on hyvin rauhallinen. Naapurustosta tulee taloja myyntiin ani harvoin. Esimerkiksi Sipilälle talonsa myyneet rakensivat uuden talonsa viereiselle tontille.

Juha Sipilän kolmikerroksinen talo seisoo jylhällä kalliolla niemenkärjessä.

Vaaleaksi rapatun kivitalon ikkunat antavat komean näkymän ulapalle.

Alueen asukkaiden yhteisomistuksessa olevan yksityisen uimarannan ja pienvenesataman edustalla merestä kurkistaa saari, Katrinholmen.

Perheasunnoksi rakennetun talon hinta oli 1 480 000 euroa vuonna 2014.

Juha Sipilä ei kertonut talon ostettuaan toteutunutta ostohintaa julkisuuteen. Hän ilmoitti vain, ettei koskaan maksa pyydettyä hintaa.

Nyt talon hinnaksi ilmoitetaan 1 350 000 euroa.

Miljoonatalon hintaan vaikuttaa sijainnin lisäksi luksuksesta kielivät yksityiskohdat, kuten italialaiset lattialaatat, mutta pääosin talo on rakennettu käytännöllisellä tavalla kodikkaaksi.

Myynti-ilmoituksen perusteella Sipilä on tehnyt talossa pientä pintaremonttia sekä ulkona että sisällä. Lisäksi alas rantaan on rakennettu puiset portaat yhdessä naapurin kanssa, ja talon omaan pihaan on rakennettu hirsinen paljukatos.

Isännän nikkaroinnista kuuluisaksi tulleen autotallin ovi on uusittu ja sisälle on asennettu ilmalämpöpumppu ja sähköauton latauspiste.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sipoolainen Oliver Lindh on voittanut tänä vuonna jo neljä SM-kultaa – tuoreimmat voitot Virosta ja kotikentältä
 2. Sipoon uimavedet yhä puhtaina sinilevästä
 3. Sipoossa selvitetään kasvomaskien jakojärjestelyjä vähävaraisille
 4. Unohditko hakea koulukuljetustukea yläkoululaiselle? Ei hätää, vielä ehtii
 5. Vuosia suunnitteilla olleen Jontaksen urheilupuiston rakentaminen alkaa – ensimmäisen osan tarkoituksena valmistua 2023
 6. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen uusi päällikkö tulee Hämeestä
 7. Perhejuhlat koronasta huolimatta – mitä jos vierailijat porrastaa eri aikoihin, entä saako kukkia ojentaa? Asiantuntijalääkäri vastaa
 8. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 9. Verenluovutukseen varataan edelleen aika – pandemian tuoma muutos saattaa jäädä pysyväksi
 10. Hyvinvointi: Harva ihminen on täysin symmetrinen – kehon toispuoleisuus voi aiheuttaa kipua sekä ongelmia liikkuvuuteen ja voimantuottoon
 11. Hallintorakennuksen työmaa seisoo omistajavaihdoksesta huolimatta
 12. Nikkilän keskustaan avataan pian uusi kirpputori
 13. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 14. Yrittäjägallup: Moni yritys aikoo jatkaa etätöitä pysyvästi – "Työtyytyväisyys on etätyön myötä selvästi enemmän lisääntynyt kuin vähentynyt"
 15. THL: Tartuntojen määrät ovat nousseet selvästi heinäkuusta, erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.