Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

31 valtuutetun aloitteeseen vastattiin kolmen vuoden odotuksen jälkeen: Hyvä idea, mutta resurssit eivät riitä

Kolme vuotta sitten valtuustotyön jättänyt Rauno Haapaniemi on viimein saanut vastauksen tekemäänsä aloitteeseen. Vihreiden kunnanvaltuutettuna istunut Haapaniemi esitti vuoden 2017 toukokuussa, että Sipooseen perustettaisiin virtuaalinen kotiseutuympäristö "Meidän Sipoomme". Ideana oli kerätä kaikille avointa dataa samaan paikkaan internetissä. Virtuaalisessa kotiseutuympäristössä olisi esitelty Sipoon historiasta kertovia kuvia, videoita, tekstiä ja muistelmia nyt, kun muistajia vielä on.

Rauno Haapaniemen jättämän valtuustoaloitteen allekirjoitti 30 muuta valtuutettua.

Vapaa-ajanjaosto päätti nyt, kolme vuotta aloitteen jälkeen, kulttuurijohtaja Anne Laitisen esityksen mukaisesti, että hanke jäädytetään, koska sopivaa alustaa ei ole löytynyt ja kulttuuritoimen resurssit ovat riittämättömät.

Rauno Haapaniemi suhtautuu päätökseen turhautuneena, mutta samalla huvittuneena. Hän kertoo kokoustaneensa jo aloitteensa aikoihin kulttuuritoimen kanssa asian tiimoilta kolme eri kertaa.

– Ensin kartoitettiin hanketta, sitten kuultiin nimistötoimikunnan asiantuntijaa ja kolmannessa kokouksessa todettiin, että mitään ei tapahdu, Haapaniemi naurahtaa.

– Kaikkien mielestä tämä oli tosi kiva idea, mutta mitään konkreettista ei olla saatu aikaan.

Mitään ei olla saatu aikaan.

Hänen arvionsa on, että "hanke kuivui kunnan eri hallintojen väliseen rajapintaan". Kulttuuritoimella olisi ollut kiinnostusta, mutta ei riittävästi osaamista, kun IT-osastolla asia oli ilmeisesti päinvastoin.

Kolmen vuoden odotusaika on oma lukunsa, johon Rauno Haapaniemi ottaa kantaa vain kertomalla jo toteuttaneensa ideansa pienemmässä mittakaavassa Sipoon Koulumuseon Facebook-sivulla.

– Teimme sinne Google Mapsin avulla kartan kaikista Sipoon kouluista. Karttaa klikkaamalla avautuu ruutu, johon on kerätty kyseisen koulun historiaa, Haapaniemi kertoo.

– Sen tekemiseen ei kauan mennyt eikä se maksanut yhtään mitään.

Hän sanoo toivovansa edelleen, että jostain ilmaantuu "kulttuuri-intoinen nörtti", joka perustaisi nettiin koko Sipoon kattavan kartan, johon upotettaisiin linkkejä ja tuotettaisiin sisältöä yhteisöllisesti paikallisten tahojen toimesta.