Sipoon lukiot menestyivät vuosittaisessa vertailussa

Sipoon lukio ylsi sijalle 39. maan lukioiden vertailussa. Riitta Ketola

Kun sekä pienet että suuret lukiot pistetään samaan nippuun, tänä keväänä parhaiten STT:n lukiovertailuissa pärjäsi Enontekiön Erälukio ja heikoimmin Vesannon Yhtenäiskoulun lukio, joka jäi viimeiselle eli 351. sijalle.

Keski-Uudenmaan ja sen lähikuntien ykkönen on Sipoon lukio sijoituksella 39. Seuraavina ovat Nurmijärven lukio (72), Sibbo gymnasium (76), Mäntsälän lukio (109), Nurmijärvellä sijaitseva Arkadian yhteislyseon lukio (154), Tuusulan lukio (164), Järvenpään lukio (209) sekä Keravan lukio ja aikuislukio (258).

Lukiovertailussa verrataan toisiinsa lukiopaikan vastaanottaneiden sisääntulokeskiarvoja ja yo-tuloksia. STT vertaa tuoreimpia yo-tuloksia kolme vuotta aiempiin sisääntulokeskiarvoihin. Muuttujissa käytetään koulukohtaisia keskiarvoja.

Tarkastelussa on mukana neljä pakollista yo-koetta.

Koulukohtainen yo-keskiarvo saadaan, kun lasketaan yhteen kokelaiden pakollisista aineista saamat pisteet ja jaettaan tulos kokelaiden määrällä. Yo-tulokset muutetaan kouluarvosana-asteikolle jakamalla keskiarvo pakollisten aineiden määrällä ja lisäämällä tulokseen 3. Näin maksimiksi saadaan 10, joka on kouluarvosanojen maksimi.

Vertailun tulokset osoittavat, kuinka arvosanat ovat muuttuneet lukion aikana.

Vertailuun ei oteta mukaan kansainvälisiä IB-luokkia, aikuiskouluja, Steinerkouluja tai lukioita, jotka ovat osa kansanopistoja tai instituutteja. Jos lukio ja aikuislukio katsotaan yhdeksi yksiköksi, vertailussa otetaan huomioon myös aikuiskoulutus. Jotkin IB-linjan suorittaneet opiskelijat ovat tehneet myös tavallisen yo-tutkinnon. Heidän tuloksensa huomioidaan lukioarvosanojen keskiarvossa.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut