Kalkkirannan pysäköintiongelmalle tulee viimein stoppi: parkkikiekot käyttöön joka päivä ja sakot väärin toimiville

Karttaan on merkitty Kalkkirannan luvalliset pysäköintipaikat. Sipoon kunta

Uudenmaan ely-keskus ja Sipoon kunta ovat uudistaneet pysäköinnin järjestelyt Kalkkirannassa toukokuun lopussa 2020, kunta tiedottaa.

Liikennemerkit asetettiin maastoon toukokuun lopussa.

Satama-alueen (P2) pysäköinti muuttuu kiekolla rajoitetuksi pysäköinniksi. Pitkäaikaiseen pysäköintiin on mahdollisuus yksityisellä ja maksullisella pysäköintialueella noin 300 metrin päässä rannasta (P1), kunta neuvoo. Muuttuneista järjestelyistä tiedotetaan Kalkkirannantiellä sekä Kalkkirannassa liikennemerkein ja tiedotustauluin.

Satama-alueen pysäköintipaikat (P2) on tarkoitettu lyhytaikaiseen pysäköintiin. Pysäköintikiekon käyttövelvollisuus on joka päivä kello 9–21 välisenä aikana.

Pysäköidä saa enintään kolmen tunnin ajaksi. Pysäköintiin tarkoitetut paikat on merkitty eikä esimerkiksi pysäköinti osittain jalkakäytävällä ole enää sallittua.

Kalkkirannan satama-alueen pysäköintiä tulee valvomaan Sipoon ja Keravan yhteistyössä järjestämä pysäköinninvalvonta. Pidempiaikaisen pysäköintialueen valvonnasta vastaa yksityinen pysäköinninvalvontayritys. Väärinpysäköinti johtaa pysäköintivirhemaksuun.

Väärinpysäköinti on ollut vuosikausia ongelmana Kalkkirannassa. Ajoittain tie ja kääntöpaikka ovat olleet tukossa linja-autoilta, tavarantoimituksilta ja jopa hälytysajoneuvoilta.

Kalkkirannasta liikennöi yhteysalus, jonka varassa saaristossa on asukkaita, mutta myös vierailijoita ja veneilijöitä. Ongelmaa ovat olleet yhdessä ratkaisemassa valtio, kunta, alueen asukkaat ja yrittäjät. Pysäköinnin aikarajoituksilla ja valvonnalla tähdätään siihen, että Kalkkirannan alue on jatkossakin toimiva ja turvallinen kaikille osapuolille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Erityisesti ikäihmisiltä on huijattu rahaa – "Läheisten rooli on nyt tärkeässä osassa"
 2. Siirtyminen kunnan vanhalta Varikolta uuteen on kestänyt ennakoitua kauemmin – Muutto Susikujalle toteutuu kokonaisuudessaan vasta vuoden lopulla
 3. Konst & Formin kesäsuosio yllätti – Gumbostrandissa pääsee hypistelemään teräksisiä pöllöjä sekä ihailemaan lasipupuja
 4. Ehkäisyneuvonnalle on suuri kysyntä – asiakasmäärät huimassa kasvussa
 5. Vaarallisten sote-jätteiden kuljetuksista syntyi sopimus
 6. Punkin pureman aiheuttamat sairastumiset moninkertaistuneen Hus-alueella – ole tarkkana näillä alueilla
 7. Liikenteessä: Moni hevosenkuljetuskärry hylättiin katsastuksessa viime vuonna – Mattilan Touho ei stressaa kuljetusta
 8. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 9. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 10. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 11. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 12. Taustat: Näin jengipomo aloitti yhteistyön poliisin kanssa – tietolähdesuhde poikkeuksellisesti julki
 13. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 14. Pääkirjoitus: Pyllyjen pesu ei kuulu uimaveteen
 15. Kirjat: Linda Huhtinen keräsi ihmisten muistoja Juicesta sitaattikokoelmaan – "Juicekaan ollut vain nokkela ja hauska"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.