Kalkkirannan pysäköintiongelmalle tulee viimein stoppi: parkkikiekot käyttöön joka päivä ja sakot väärin toimiville

Uudenmaan ely-keskus ja Sipoon kunta ovat uudistaneet pysäköinnin järjestelyt Kalkkirannassa toukokuun lopussa 2020, kunta tiedottaa.

Liikennemerkit asetettiin maastoon toukokuun lopussa.

Satama-alueen (P2) pysäköinti muuttuu kiekolla rajoitetuksi pysäköinniksi. Pitkäaikaiseen pysäköintiin on mahdollisuus yksityisellä ja maksullisella pysäköintialueella noin 300 metrin päässä rannasta (P1), kunta neuvoo. Muuttuneista järjestelyistä tiedotetaan Kalkkirannantiellä sekä Kalkkirannassa liikennemerkein ja tiedotustauluin.

Satama-alueen pysäköintipaikat (P2) on tarkoitettu lyhytaikaiseen pysäköintiin. Pysäköintikiekon käyttövelvollisuus on joka päivä kello 9–21 välisenä aikana.

Pysäköidä saa enintään kolmen tunnin ajaksi. Pysäköintiin tarkoitetut paikat on merkitty eikä esimerkiksi pysäköinti osittain jalkakäytävällä ole enää sallittua.

Kalkkirannan satama-alueen pysäköintiä tulee valvomaan Sipoon ja Keravan yhteistyössä järjestämä pysäköinninvalvonta. Pidempiaikaisen pysäköintialueen valvonnasta vastaa yksityinen pysäköinninvalvontayritys. Väärinpysäköinti johtaa pysäköintivirhemaksuun.

Väärinpysäköinti on ollut vuosikausia ongelmana Kalkkirannassa. Ajoittain tie ja kääntöpaikka ovat olleet tukossa linja-autoilta, tavarantoimituksilta ja jopa hälytysajoneuvoilta.

Kalkkirannasta liikennöi yhteysalus, jonka varassa saaristossa on asukkaita, mutta myös vierailijoita ja veneilijöitä. Ongelmaa ovat olleet yhdessä ratkaisemassa valtio, kunta, alueen asukkaat ja yrittäjät. Pysäköinnin aikarajoituksilla ja valvonnalla tähdätään siihen, että Kalkkirannan alue on jatkossakin toimiva ja turvallinen kaikille osapuolille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut