S-ryhmä tarvitseekin enemmän kesätyötekijöitä – koronakevät synnytti täysin uusia työtehtäviä

S-ryhmään palkataan aiemmin arvioidun 4 000 kesätyöntekijän sijaan jopa 6 500 kesätyöntekijää. Kesätyöntekijöiden tarve on kasvanut ravintoloiden avattua ovensa, kerrotaan tiedotteessa.

– Aiemmin arvioimme kesätyöntekijöiden tarpeen alhaisemmaksi, sillä siirsimme 3 200 s-ryhmäläistä uusiin tehtäviin pääasiassa marketkaupan palvelukseen hotellien ja ravintoloiden väliaikaisesti sulkeutuessa ja töiden vähettyä esimerkiksi käyttötavarakaupan palveluksessa. Nyt osa ihmisistä on palaamassa entisiin tehtäviinsä, ja marketeissamme tarvitaan kesätuuraajia arvioimaamme enemmän, toteaa SOK:n henkilöstöjohtaja Susa Nikula tiedotteessa.

Koronaviruspandemiasta johtuen arvioita tänä kesänä palkattavien määrästä on tehty poikkeuksellisen epävarmoissa olosuhteissa. Koronakevät lisäsi kysyntää esimerkiksi ruoan verkkokaupassa ja ravintolaruoan kotiinkuljetuksen parissa, sanotaan tiedotteessa.

– Meillä on syntynyt ryhmään täysin uusia työtehtäviä. Kesätyökesä on poikkeuksellinen myös toimipaikkojemme tehostetun hygienian ja muiden erikoistoimien kuten ravintoloiden take away -palvelujen ja hotelliaamiaisten uusien järjestelyn vuoksi, Nikula kuvailee.

Korona näivetti kesätyöt, joten Ellen, 16, ryhtyi yrittäjäksi – eläinlääkäriksi tähtäävä helsinkiläisnuori tarjoaa nyt arkiapua

SAK: Nuorille tarjolla nyt roimasti vähemmän kesätöitä kuin viime vuonna, mutta vielä kannattaa yrittää

Valtaosa Helsingin kesätyöpaikoista säilyi koronasta huolimatta – 16–17-vuotiaille suunnattu noin 800 tehtävää

Koululaiset haluavat kesätöihin – "Olisi äärimmäisen tärkeää antaa nuorille mahdollisuus kiinnittyä työelämään"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut