Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vain yksi kalastaja sai satasen sakot Sipoon vesillä – kesäkuussa Siverfjärdenillä sallitaan ainoastaan onginta ja katiskat

Porvoon–Sipoon kalatalousalueen kalastuksenvalvoja Tapio Gustafsson oli Sipoon merialueella valvomassa kalastusta yhdessä Helsingin venepoliisin kanssa lauantaina 13. kesäkuuta.

Kalastuksenvalvonnan erityiskohteena oli tällä kertaa Kalkkirannasta itään sijaitseva Siverfjärden. Laajalla lahtialueella on kesäkuun ajan kielletty kaikki muu kalastus paitsi onginta ja katiskat.

– Rauhoituksella on haluttu antaa kuhalle rauha lisääntyä. Onneksi alueelta ei tavattu kalastajia tai pyydyksiä, , kertoo Tapio Gustafsson.

Aurinkoinen kesäsää oli saanut veneilijät liikkeellä sankoin joukoin. Kalastajia oli joukossa normaalia vähemmän. Kaikkiaan 19 tarkastetusta kalastajalla 18 asiat olivat kunnossa.

Ainoastaan yhdellä kalastajalla ei ollut maksettuna uisteluun vaadittavaa kalastonhoitomaksua. Hänelle poliisi kirjoitti 100 euron rikesakon. Kalastajat olivat saaneet saaliikseen ahvenia, haukia ja kuhia.

Seurueen mukana kalastuksenvalvontaan tutustumassa oli myös Sipoon kunnan liikuntapalvelupäällikkö Piritta Forsell.

– Sipoon alueella on mahtavat kalavedet ja on hienoa, että kalastusta valvotaan yhteistyössä Helsingin venepoliisin kanssa, Piritta Forsell kehui.

Liikuntapalvelupäällikön mukaan myös Sipoon kunta haluaa olla mahdollisuuksiensa mukaan edistämässä kalastusta alueella. Kunta on myös päivittänyt kotisivuilleen tuoretta tietoa kalastuksesta.

Lisätietoa tarvittavista kalastusluvista:

https://ahven.net/kalastus/luvat-ja-maksut /

Metsähallitus julkaisi kesäkuun alussa Eräluvat-sovelluksen, jolla voi maksaa valtion kalastonhoitomaksun. Eräluvat-sovellus on ladattavissa iOS- ja Android-järjestelmiä käyttäviin puhelimiin ja tabletteihin.

https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu.html

Lisätietoja kalojen rauhoitusajoista ja suojeluarvoista:

https://ahven.net/kalastus/pyyntimitat-ja-rauhoitusajat /

Kalastusrajoituksista:

https://kalastusrajoitus.fi/#/kalastusrajoitus

Juttua muokattu 17.6. klo 15: Otsikkoa korjattu tieto sakkopaikasta.