Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä ovat tunnettujen sipoolaisten kesän suosikkikohteet – Tänne Joona Toivio, Katariina Souri, Kenneth Thelen ja Mikael Grannas veisivät kesävieraansa

Vapaa-aika: Pyysimme tunnettuja sipoolaiskasvoja kertomaan minne he veisivät kesävieraansa ja mitkä ovat heidän omat suosikkikohteensa.

Pyysimme tunnettuja sipoolaisia listaamaan kesän suosikkikohteensa.

Jalkapalloilija, Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajien puolustaja Joona Toivio, purjehduslegenda Kenneth Thelen, kuvataiteilija ja kirjailija Katariina Souri sekä Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas kertovat missä heidän on kesän aikana ehdottomasti käytävä ja minne he kesävieraansa veisivät.

Joona Toivio

Pilvijärvi

– Ensimmäisenä tulee mieleen Pilvijärvi, koska siellä tuli vietettyä lapsuudessa todella paljon aikaa kesäisin. Loistava paikka viettää kesäpäivää varsinkin lasten kanssa.

Sibben frisbeegolfrata

Hurjia juttuja on paljon kerrottavaksi.

– Lajista on tullut minulle harrastus ja Sibben radat on hyvin pidettyjä ja laadukkaita.

Sipoonkorven kansallispuisto

– Itse olen vain muutaman kerran siellä käynyt, mutta luonnosta pitäville mahtava alue.

Katariina Souri

Boxin lähimetsä

– Viihdyn parhaiten kesällä kotikylässäni Boxissa. Täällä Sipoossa on paljon kaunista luontoa. Käyn joka päivä lähimetsässä. Kutsun sitä korppimetsäksi, koska usein metsässä on vastassani korppi tai useampikin. Metsässä on myös pieni järvi, jonka äärellä tykkään käydä.

– Olen usein metsässä koirani kanssa. Yhdessä olemme harrastaneet polkujuoksua ja vatsalihakseni ovatkin viisikymppiseksi hyvässä kunnossa. Koirani tosin ei enää vanhempana juokse niin paljon kuin ennen.

Tykkään olla luonnossa eläinten keskellä. Tässä kotini lähellä olevassa metsässä on myös peuroja ja hirviä. En yleensä ole muiden ihmisten kanssa luonnossa, mutta oikein hyvin sitä voisi vieraidensa kanssa viettää aikaa luonnossa.

Pilvijärvi ja Taasjärvi

– Tykkään käydä joka kesä Pilvijärvellä ja Taasjärvellä. Jos on paljon ihmisiä rannalla, tykkään uida vähän kauemmas. Viime kesänä uin selkää Taasjärvellä ja havahduin, kun joutsen oli vain kahden metrin päässä minusta. Pilvijärvi ja Taasjärvi ovat kauniita luonnonpaikkoja Sipoossa.

Kenneth Thelen

Sipoon saaristo

– Turistit tai kesävieraat vien tietenkin RIB safarille Sipoon kauniiseen saaristoon. Täällä on niin paljon hurjia juttuja kerrottavana, että kyllä jengillä loksahtaa suu auki kun pääsen vauhtiin Sisäsaaristossa vanhoja villoja, josta muuten löytyy mahtava kirja ”Sibbo Skärgård villor och folk”. Ulkosaaristossa löytyy Söderskärin majakka ja tietysti Pirttisaari, missä Algot Niska ja muut pirtun salakuljettajat riehuivat kieltolain aikana. Jos aikaa on, niin retki jatkuu aina Porvooseen asti.

Suomenlinna, Vallisaari ja Kaivopuisto

– Skönari kun olen ja rakastan merta niin stadin rundi Helsingissä veneellä tarjoaa paljon nähtävää. Suomenlinna Vallisaari ja Kaivopuisto ovat must ja uutena kohteena sitten Isosaari, joka sijaitsee Suomenlinnan ulkopuolella. Matkan varrella löytyy lukuisia idyllisiä saaristokohteita ja ravintoloita.

Prangli

– Hiomaton timantti ja aivan upea saarikohde löytyy lahden toisella puolella. Kyseessä on Viron Prangli-saari. Matkaa sinne on Isosaaresta suoraan etelään vain noin 25 merimailia ja voin luvata, että siinä siirrytään 100 vuotta ajassa taaksepäin. Tämä saari on yksi ainoita, jotka venäläiset jättivät rauhaan kun valtasivat Viron toisen maailmansodan aikana. Saaressa on suojaisa vierassatama, pieni kyläkauppa, museo, ja todella gourmet-luokan ravintola. Saaressa myös vanha kirkko ja pohjoispuolella uskomattomat biitsit.

– Jos omaa venettä ei ole, niin Tallinnan itäpuolelta voi ottaa suoran lauttayhteyden Prangliin ja takaisin. Saaressa myös saunat ja vierasmajat.

Mikael Grannas

Sipoonkorpi, Fiskträsk ja Ravintola Tila

– Pidän patikoinnista ja Sipoonkorvessa on upea luonto. Patikoinnin jälkeen on mukava pulahtaa uimaan Fiskträskiin ja sen jälkeen päättää retki Sipoonkorven ympäristössä Ravintola Tilassa lounaaseen tai illalliseen.

Norrkullalandet

– Norkullalandetissa on hienoja hiekkarantoja ja uimapaikkoja, joihin pääsee yhteysaluksella Kalkkirannasta.

Lisäksi veisin vieraani kahville johonkin Sipoon monista kotoisista kahviloista.

Kaunissaari

– Kaunissaari on myös kaunis luontokohde. Sen vanha mökki- ja telttailukulttuuri tekevät paikasta ainutlaatuisen.

Siellä on myös hyvä ja suojaisa venesatama, jos sinne menee omalla veneellä.