Joensuun Tilan Cafe Sibbe sai uudet yrittäjät sipoolaissisaruksista – "Saamme koko ajan toimintaa enemmän auki"

Liiketoiminta: Västerskogissa asuvat Milla Sohlström ja Elina Suomi haluavat Café Sibben29olevan kasvava ilon lähde Joensuun Tilalla. Yrittäjät kokevat asioiden loksahtavan nyt paikoilleen.

Milla Sohlström ja Elina Suomi (oik.) viihtyvät töitä tehden Café Sibben yrittäjinä. Jouni Lampinen

Jouni Lampinen

Joensuun Tilan kesäelämä näyttäytyy monipuolisena aurinkoisena kesäpäivänä merellisessä vapaa-ajankeskuksessa Etelä-Sipoossa. Uimarit, grillaajat, leikkijät, rantalentopallon pelaajat, frisbeegolfaajat, veneilijät, karavanaarit ja esimerkiksi jäätelön syöjät nauttivat, kun palvelu pelaa hienoissa maisemissa.

Tämä on elämää, jonka keskellä Milla Sohlström ja Elina Suomi laittavat parastaan, jotta jokainen voi viihtyä omalla tavallaan Joensuun Tilalla.

Västerskogissa asuvat yrittäjät ottivat hoitaakseen kahvila Café Sibben, joka on laajoine terassialueineen Joensuun Tilan sydän. Café Sibbe on kahvila punaisessa puurakennuksessa.

– Avasimme kahvilan pääsiäisenä. Olemme kesän ajan auki aina kello 12 kello 21:een keskiviikosta sunnuntaihin. Mahdollisesti lisäämme aukioloaikoja kesän aikana, Sohlström sanoo.

Satamassa sijaitsevaa kahvilaa ja sen kautta aukeavia tapahtumia pyörittävät sisarukset ovat tämän lisäksi Villa Sibben yrittäjiä.

Villa Sibbe on monille tuttu vuonna 1742 valmistuneena Joensuun Tilan päärakennuksena, jossa on hotellipalveluita.

– Joka yö meillä on nyt ollut asiakkaita. Nobel-salissamme asiakkaat voivat myös järjestää esimerkiksi juhlia ja kokouksia.

Yrittäjäkaksikkoa työllistää nyt eniten Café Sibben palveluiden edistäminen.

– Meillä on nyt laaja valikoima erilaisia juomia, esimerkiksi limpsoja, mehuja ja panimotuotteita. Tarjolla on lämpimiä voileipiä ja kesän mittaan tuodaan salaatteja. Leivomme myös aina kaikenlaista.

Juhannusaaton juhlakuviot elävästä musiikista (SinCity Duo) lähtien siivittävät Café Sibbenkin kesämenoa. Café Sibbevoi palvella isoakin vierasmäärää.

– Meillä on lisäksemme kolme kesätyöntekijää, Sohlström kertoo.

Konttikirppis on Café Sibbellä seuraavan kerran kello 18–20 keskiviikkona 1. heinäkuuta.

Jokainen myyjä saa viidellä eurolla kahden parkkiruudun verran tilaa myydä vaikka omia käytettyjä tavaroitaan tai omavalmisteisia käsitöitä esimerkiksi autonsa takakontista.

Café Sibben tapahtumien määrä on rajallinen tänä kesänä, korona-ajan aiheuttamien poikkeusolojen seurauksena. Silti tilaa ja kesäiloja riittää koko kesälle, yrittäjät lupaavat.

– Kun saamme koko ajan toimintaa enemmän auki, niin hyvältä tämä tuntuu, Elina Suomi myöntää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.