Söderkullaan rakentuu 40 uutta liityntäpysäköintipaikkaa polkupyörille – otetaan käyttöön loppukesästä

Sipoon kunta lisää polkupyörien liityntäpysäköintiä Söderkullassa. Kuvituskuva. Antti Yrjönen

Ulla Yliherne

Sipoon kunta lisää polkupyörien liityntäpysäköintiä kahdessa kohtaa Söderkullaa.

Kunta rakennuttaa Söderkullan keskustan bussipysäkin yhteyteen 20 uutta polkupyörien liityntäpysäköintipaikkaa nykyisten 27 paikan lisäksi. Kunnan tiedotteen mukaan uusia pysäköintipaikkoja tarvitaan, koska nykyinen määrä on osoittautunut ajoittain riittämättömäksi.

Lisäksi Pähkinälehtoon Uuden Porvoontien ja Graniittitien risteykseen tehdään uusi polkupyörien liityntäpysäköintipaikka 20:lle pyörälle. Paikat rakennetaan bussipysäkin yhteyteen. Samassa yhteydessä parannetaan myös pysäkkialueita.

– Liityntäpysäköintipaikkojen rakentaminen aloitetaan kesällä. Tavoitteena on, että valmista tulisi vielä kesän aikana, jolloin uudet liityntäpysäköintipaikat olisivat kuntalaisten käytössä loppukesästä tai alkusyksystä, rakennuttajainsinööri Ari Luomala arvioi Sipoon Sanomille.

Luomalan mukaan rakentamista tehdään samanaikaisesti molemmissa kohteissa.

Tiedotteen mukaan lisäämällä liityntäpysäköinti Sipoo toivoo voivansa helpottaa ja kasvattaa julkisen liikenteen käyttöä.

– Söderkullan liityntäpyöräpysäköintiä vahvistamalla on mahdollista parantaa keskeisten bussireittien saavutettavuutta kestävästi. Söderkullasta on suorat joukkoliikenneyhteydet muun muassa Helsingin Kamppiin, Pasilaan, Itäkeskukseen, Porvooseen ja Nikkilään, tiedotteessa sanotaan.

Sipoo on saanut liityntäpysäköintipaikkojen rakentamiseen avustusrahaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta. Traficom myönsi vuoden 2019 kävelyn ja pyöräilyn investointiavustushaussa Sipoolle valtionavustusta 28 520 euroa.

– Traficomin avustus kattaa noin puolet rakentamisen kokonaiskustannuksista, Luomala kertoo Sipoon Sanomille.

Traficom myönsi tukea yhteensä 3,5 miljoonalla eurolla. Sipoon lisäksi valtionavustusta sai Joensuu, Jyväskylä, Kangasala, Kempele, Kuopio, Lappeenranta, Liminka, Mikkeli, Oulu, Tampere ja Vihti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut