Tulentekopaikoillakaan ei saa viritellä tulta metsäpalovaroituksen aikana – Uudellamaalla metsäpalon vaara on nyt kuivuuden takia ilmeinen

Avotulta ei saa virittää metsäpalovaroituksen aikana edes tulentekopaikoilla. Hannu Keränen

Tulta ei saa ruveta virittelemään retkeilykohteissakaan metsäpalovaroituksen aikana – ei edes valmiilla tulentekopaikoilla.

Metsähallitus muistuttaa, että metsäpalovaroituksen aikana avotulenteko on kielletty, ja se tarkoittaa, että se on kielletty myös retkeilykohteissa.

Esimerkiksi Uudellamaalla on nyt voimassa metsäpalovaroitus. Ilmatieteen laitoksen mukaan metsäpalon vaara on kuivuudesta johtuen ilmeinen. Tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti.

Metsäpalovaroituksen aikana myöskään risukeittimien käyttö ei ole sallittua niistä aiheutuvan kipinöintivaaran vuoksi. Torjunnan saa myös kertakäyttögrilli, jonka käyttö ei ole luvallista ruohikko- tai metsäpalovaroituksen aikana. Lisäksi se kuormittaa ympäristöä.

Tulta ei siis saa tehdä metsäpalovaroituksen aikana edes kansallispuistojen ja muiden retkeilykohteiden valmiilla tulentekopaikoilla.

Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu niissä vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Mutta niissäkin tulenteko saatetaan kieltää paikkakohtaisesti.

Ota mukaan eväät, joita ei tarvitse lämmittää tulella tai käytä retkikeitintä, ohjeistaa Metsähallitus. Retkikeitintäkin tulee käyttää vain turvallisissa olosuhteissa palamattomalla alustalla.

Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta.

Retkeilijän on aina ennen maastoon lähtöä syytä tarkistaa varoitusten voimassa olo, Metsähallitus neuvoo. Ruohikko- tai metsäpalovaroitukset näkee Ilmatieteen laitoksen sivuilta.

Metsähallitus toivoo retkeilyn olevan vastuullista, mikä säästää luontoa ja pelastuslaitoksen voimavaroja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sipoolainen Oliver Lindh on voittanut tänä vuonna jo neljä SM-kultaa – tuoreimmat voitot Virosta ja kotikentältä
 2. Sipoon uimavedet yhä puhtaina sinilevästä
 3. Sipoossa selvitetään kasvomaskien jakojärjestelyjä vähävaraisille
 4. Unohditko hakea koulukuljetustukea yläkoululaiselle? Ei hätää, vielä ehtii
 5. Vuosia suunnitteilla olleen Jontaksen urheilupuiston rakentaminen alkaa – ensimmäisen osan tarkoituksena valmistua 2023
 6. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen uusi päällikkö tulee Hämeestä
 7. Perhejuhlat koronasta huolimatta – mitä jos vierailijat porrastaa eri aikoihin, entä saako kukkia ojentaa? Asiantuntijalääkäri vastaa
 8. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 9. Verenluovutukseen varataan edelleen aika – pandemian tuoma muutos saattaa jäädä pysyväksi
 10. Hyvinvointi: Harva ihminen on täysin symmetrinen – kehon toispuoleisuus voi aiheuttaa kipua sekä ongelmia liikkuvuuteen ja voimantuottoon
 11. Hallintorakennuksen työmaa seisoo omistajavaihdoksesta huolimatta
 12. Nikkilän keskustaan avataan pian uusi kirpputori
 13. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 14. Yrittäjägallup: Moni yritys aikoo jatkaa etätöitä pysyvästi – "Työtyytyväisyys on etätyön myötä selvästi enemmän lisääntynyt kuin vähentynyt"
 15. THL: Tartuntojen määrät ovat nousseet selvästi heinäkuusta, erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.