Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoo lopettaa maahanmuuttajanuorten perheryhmäkodin

Sipoo lakkauttaa nuorten maahanmuuttajien perheryhmäkodin toiminnan. Oleskeluluvan saaneille, yksin maahan tulleille nuorille tarkoitetun perheryhmäkodin toiminta loppuu lokakuun alussa.

Kunta on pyörittänyt Nikkilässä toimivaa perheryhmäkotia vuoden 2017 joulukuusta lähtien Attendon omistamissa tiloissa. Nyt Attendo on ilmoittanut kunnalle, että se tarvitsee kunnan vuokraamat tilat omaan käyttöönsä ensi vuoden alussa.

Nuori voi asua perheryhmäkodissa täysikään saakka. Nikkilän perheryhmäkodissa asuu kunnan mukaan tällä hetkellä kolme alaikäistä nuorta.

He kaikki täyttävät 18 vuotta kesän ja syksyn aikana.

Kunta katsookin nyt, että koska perheryhmäkodille ei ole löydetty sopivia uusia tiloja ja nykyiset asukkaat ovat tarpeeksi vanhoja, perheryhmäkodin toiminta voidaan lopettaa.

Täysiän ylittänyt nuori voi puolestaan muuttaa kotouttamislain mukaiseen tukiasumiseen.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan tekemän päätöksen mukaan suurin osa perheryhmäkodin työntekijöistä on yhteisiä työntekijöitä tukiasumisyksikön kanssa.

He jatkavat perheryhmäkodin lakkauttamisen jälkeen tukiasumisen palveluksessa.