Risto Kulmala aloittaa elokuussa Etelä-Suomen Median itäisen lehtiryhmän johtajana – näkee jo merkkejä korona-ahdingon selättämisestä

Risto Kulmala on työuransa aikana katsellut mediamarkkinaa monesta kulmasta. Sauvo Jylhä

Jyrki Hämäläinen

Etelä-Suomen Media Oy:n (ESM) itäisen lehtiryhmän johtajaksi on nimitetty 1.8.2020 alkaen Risto Kulmala. Tehtävässään hän vastaa Sipoon Sanomien, sanomalehti Uusimaan ja Loviisan Sanomien mediamyynnistä, liiketoiminnasta ja myyntihenkilöstöstä. Lehtien journalistisesta työstä vastaavat päätoimittajat.

Kulmala seuraa tehtävässä porvoolaista Jari Mankosta, joka siirtyy samalla päivämäärällä Suomen Suoramainonta Oy:n toimitusjohtaksi.

Risto Kulmala työskentelee tällä hetkellä myyntijohtajana ESM:n keskisessä lehtiryhmässä vastuualueenaan Sanomalehti Keski-Uusimaan, Keski-Uusimaa Viikon ja Mäntsälän Uutisten mediamyynti.

Elokuusta alkaen Kulmalan pääasiallinen toimipiste on Porvoossa Sanomalehti Uusimaan tiloissa. Kulmala tulee liikkumaan aktiivisesti myös Loviisan Sanomien ja Sipoon Sanomien levikkialueilla.

Lisäksi Kulmalan vastuulle jää sellaisia asiakkaita keskisen Uudenmaan alueelta, joiden rajapinta on yhteinen myös itäisen Uudenmaan kanssa.

Kulmala raportoi ESM:n paikallisjohtajalle Karri Kannalalle.

Risto Kulmala syventyi kaupan maailmaan ensiksi keskolaisessa perehdyttämisessä, jolloin hänestä lähes tuli Intersport-kauppias.

Tie vei kuitenkin Soneran myyntijohtoon, jossa hän työskenteli mainonnan ja ketjukehittämisen tehtävissä. Kulmala siirtyi median pariin ESM:n edeltäjän Suomen Lehtiyhtymän palvelukseen vuonna 2011.

Risto Kulmala kertoo ottavansa uuden tehtävänsä vastaan innostuneena. Hänen käsityksensä on, että itäisellä Uudellamaalla on hyvä vire.

– Kukin talousalue on elinvoimainen osa ruuhka-Suomea. Se tarjoaa potentiaalia printtilehtien ja digitaalisten tuotteidemme kehittämiseen. Omilla vahvuuksillamme ja osaamisellamme voimme auttaa paikallista talouselämää menestymään.

– Haluan kiittää Jari Mankosta omalta osaltani hänen joukkojensa kanssa tekemästään työstä. Itäisen lehtiryhmän perusta on hyvässä kunnossa, ja siltä on hyvä jatkaa edelleen toiminnan kehittämistä

Korona on tuonut mediamarkkinaan kuopan, mutta Risto Kulmalan mukaan viimeisen kuukauden kuluessa on ollut selkeästi nähtävissä asiakaspinnassa, että jotkut toimialat ovat päässeet niin sanottuun normaaliin toimintaan, jotkut jopa koronaa edeltävän tason yli.

Tilanne vaihtelee kuitenkin toimialoittain. Kulmalan mukaan korona on kolhinut pahiten yrityksiä joillakin erikoiskaupan aloilla sekä matkailu-, majoitus- ja ravintola-aloillalla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut