Risto Kulmala aloittaa elokuussa Etelä-Suomen Median itäisen lehtiryhmän johtajana – näkee jo merkkejä korona-ahdingon selättämisestä

Risto Kulmala on työuransa aikana katsellut mediamarkkinaa monesta kulmasta. Sauvo Jylhä

Jyrki Hämäläinen

Etelä-Suomen Media Oy:n (ESM) itäisen lehtiryhmän johtajaksi on nimitetty 1.8.2020 alkaen Risto Kulmala. Tehtävässään hän vastaa Sipoon Sanomien, sanomalehti Uusimaan ja Loviisan Sanomien mediamyynnistä, liiketoiminnasta ja myyntihenkilöstöstä. Lehtien journalistisesta työstä vastaavat päätoimittajat.

Kulmala seuraa tehtävässä porvoolaista Jari Mankosta, joka siirtyy samalla päivämäärällä Suomen Suoramainonta Oy:n toimitusjohtaksi.

Risto Kulmala työskentelee tällä hetkellä myyntijohtajana ESM:n keskisessä lehtiryhmässä vastuualueenaan Sanomalehti Keski-Uusimaan, Keski-Uusimaa Viikon ja Mäntsälän Uutisten mediamyynti.

Elokuusta alkaen Kulmalan pääasiallinen toimipiste on Porvoossa Sanomalehti Uusimaan tiloissa. Kulmala tulee liikkumaan aktiivisesti myös Loviisan Sanomien ja Sipoon Sanomien levikkialueilla.

Lisäksi Kulmalan vastuulle jää sellaisia asiakkaita keskisen Uudenmaan alueelta, joiden rajapinta on yhteinen myös itäisen Uudenmaan kanssa.

Kulmala raportoi ESM:n paikallisjohtajalle Karri Kannalalle.

Risto Kulmala syventyi kaupan maailmaan ensiksi keskolaisessa perehdyttämisessä, jolloin hänestä lähes tuli Intersport-kauppias.

Tie vei kuitenkin Soneran myyntijohtoon, jossa hän työskenteli mainonnan ja ketjukehittämisen tehtävissä. Kulmala siirtyi median pariin ESM:n edeltäjän Suomen Lehtiyhtymän palvelukseen vuonna 2011.

Risto Kulmala kertoo ottavansa uuden tehtävänsä vastaan innostuneena. Hänen käsityksensä on, että itäisellä Uudellamaalla on hyvä vire.

– Kukin talousalue on elinvoimainen osa ruuhka-Suomea. Se tarjoaa potentiaalia printtilehtien ja digitaalisten tuotteidemme kehittämiseen. Omilla vahvuuksillamme ja osaamisellamme voimme auttaa paikallista talouselämää menestymään.

– Haluan kiittää Jari Mankosta omalta osaltani hänen joukkojensa kanssa tekemästään työstä. Itäisen lehtiryhmän perusta on hyvässä kunnossa, ja siltä on hyvä jatkaa edelleen toiminnan kehittämistä

Korona on tuonut mediamarkkinaan kuopan, mutta Risto Kulmalan mukaan viimeisen kuukauden kuluessa on ollut selkeästi nähtävissä asiakaspinnassa, että jotkut toimialat ovat päässeet niin sanottuun normaaliin toimintaan, jotkut jopa koronaa edeltävän tason yli.

Tilanne vaihtelee kuitenkin toimialoittain. Kulmalan mukaan korona on kolhinut pahiten yrityksiä joillakin erikoiskaupan aloilla sekä matkailu-, majoitus- ja ravintola-aloillalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jälkiä maailmalta suoraan sydämeen – "Sain mahdollisuuden uida delfiineiden kanssa"
 2. Maastopaloja enemmän, autopaloja vähemmän – Palotilanteiden tahallisuus jää usein pimentoon
 3. Keppariharrastuksen ilosanomaa – Alisa Aarniomäki on mukana lasten leirillä Sipoossa
 4. Hiljaisuuden keskellä – "Etsin tulevasta valon pilkahduksia"
 5. Esa Partio tarttuu hetkeen – Taidenäyttely avautuu Söderkullassa
 6. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 7. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 8. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 9. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 10. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 11. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 12. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 13. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 14. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"
 15. Vakavien väkivaltarikosten määrä kasvoi rajusti Helsingissä – "Väkivallan käyttöön varaudutaan ja esimerkiksi teräasetta saatetaan kantaa mukana"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.