Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesähäistä peruttiin Sipoon kirkoissa noin puolet – susiparit vihitään lokakuussa

Seurakunta: Sipoon kirkot buukattiin täyteen kesähäitä varten, mutta nyt vapaita aikoja on paljon. Susiparien perinteinen vihki-ilta järjestetään 10.10.2020.

Lauantai 8.8.2020 osoittautui tämän kesän suosituimmaksi vihkimispäiväksi, kun kirkkoja alettiin varata Sipoossa kesähäitä varten.

Sipoon suomalaisen seurakunnan toimistosihteeri Sari Huovinen kertoo elokuun 8. päivän olleen jo hyvissä ajoin täyteen varattu kaikissa Sipoon kolmessa kirkossa: 1500-luvulla rakennetussa Pyhän Sigfridin kirkossa, vuonna 1885 valmistuneessa Sipoon kirkossa ja parivuotiaassa Söderkullan kirkossa.

Koronan myötä alkoi kuitenkin tulla peruutuksia yksi toisensa perään.

– Noin puolet vihkiajoista on peruttu koronan vuoksi, koska parit ovat päättäneet siirtää häitään. He haluavat, että myös iäkkäämmät sukulaiset ja muut riskiryhmäläiset voivat osallistua juhlaan, Huovinen kertoo.

– Koronan takia kesäkuussa ei ollut vihkimisiä kuin pari kappaletta. Vihkikirkkoja on siirretty joko vuodella eteenpäin tai sitten syksyyn.

Sipoon kirkoissa vihitään tänä vuonna kesä–elokuussa yhteensä noin 25 hääparia.

Kesäkuussa ei ollut vihkimisiä kuin pari kertaa.

Yli puolet vihkimisistä on varattu elokuulle.

– Elokuu tuntuu olevan nyt kaikista suosituin kuukausi. Vanha ja uusi kirkko ovat meillä yhtä suosittuja, Huovinen kertoo.

– Vihkimiset ovat yleensä lauantaisin iltapäivisin, alkaen kello 14 ja siitä eteenpäin tasatunnein, vaikka iltaan asti.

Hän muistuttaa, että vihkikirkon voi halutessaan varata arki-illalle ihan yhtä hyvin kuin viikonlopuillekin.

Sipoon seurakunnissa on varauduttu siihen, että ensi kesänä varauksia tulee todennäköisesti tavallistakin enemmän, jos ja kun koronasta on toivottavasti päästy.

Sipoolaiset voivat varata vihkikirkon ensi kesälle 1. syyskuuta alkaen ja ulkopaikkakuntalaiset 1. lokakuuta alkaen.

Jos avioliiton satamaan haluaa purjehtia pienimuotoisesti, tarjoaa seurakuntayhtymä siihen mahdollisuuden jo perinteeksi muodostuneessa Susiparien vihki-illassa, joka järjestetään joka toinen vuosi.

Tänä vuonna Susiparien vihki-ilta järjestetään Sipoon kirkossa lauantaina 10.10.2020 alkaen kello 16.

– Se on lämminhenkinen mahdollisuus avioliittoon vihkimiseen tai kirkolliseen siunaamiseen. Hääkakkukahvit tarjotaan seurakuntatalolla, Huovinen kertoo.

– Vihkimiset ovat silloin puolen tunnin välein eikä hääparilla tarvitse välttämättä olla edes todistajia mukanaan, mutta esteettömyystodistus täytyy sielläkin olla.