Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoon uimavedet tutkittiin – ota nämä tiedot talteen ja muista turvaohjeet

Porvoon ympäristöterveydenhuolto on tällä viikolla julkaissut kesän ensimmäiset uimavesinäytetulokset. Sipoossa kaikilla kolmella EU-rannalla eli Pilvijärvellä, Taasjärvellä ja Joensuun Tilan uimarannalla tulokset olivat hyvät 2. kesäkuuta otettujen näytteiden perusteella. Myös Kaunissaaren uimaveden laatu sai arvosanaksi hyvän.

Möträskin ja Talman hiekkakuopan uimavesiä ei tutkittu.

Vuosikausia sinilevästä kärsinyt Savijärvi on pudotettu listalta kokonaan.

Uimarantaveden mikrobiologista laatua tutkitaan terveydenhuollon toimesta 3–4 kertaa uimakauden aikana.

Uimaveden tutkimustulokset julkaistaan heti niiden valmistuttua Porvoon kaupungin verkkosivuilla ja jokaisen uimarannan ilmoitustaululla.

Myös rannoilla tehdyistä sinilevähavainnoista ja muista terveyshaitoista ilmoitetaan ilmoitustauluilla sekä Porvoon ympäristöterveydenhuollon internet-sivuilla.

Suurille yleisille uimarannoille (EU-uimarannat) on laadittu uimavesiprofiili ja määritetty uimaveden laatuluokitus neljän aikaisemman vuoden näytetulosten perusteella. Pilvijärvellä ja Taasjärvellä laatuluokitukseksi on merkitty erinomainen. Joensuun Tilan uimarannalle virallista laatuluokitusta ei ole vielä saatu.

Epäillyistä uimiseen liittyvistä sairastumisista voi ilmoittaa päivystävälle terveystarkastajalle puhelimitse numerossa 040 168 8844 kello 9–12 tai sähköpostitse osoitteeseen ymparistoterveydenhuolto@porvoo.fi

Juttua muokattu klo 15: Korjattu tieto Joensuun Tilan uimarannan uimaveden laatuluokituksen puuttumisesta.