Tuntuuko, että Palavaa vettä soi viime vuonna koko ajan? Sitä esitettiinkin eniten, 11 500 kertaa

Lauri Tähkän Palavaa vettä soi viime vuonna Suomessa eniten. Jaakko Avikainen/Arkisto

Minna Harmaala

Viime vuoden soitetuin kappale Suomen radiossa oli Lauri Tähkän esittämä Palavaa vettä. Tieto selviää Teoston keräämistä esitystiedoista.

Jos tuntuu, että Palavaa vettä soi yhtenään, se ei ole ihme. Kappaletta nimittäin esitettiin radiossa, tv:ssä ja keikoilla peräti 11 500 kertaa. Erityisesti biisistä innostuivat kaupalliset radiokanavat, joiden listoilla Palavaa vettä oli kuitenkin vasta kolmanneksi eniten soitettu.

Palavaa vettä on Lauri Tähkän, Arto Tuunelan, Timo Kiiskisen ja Jukka Immosen säveltämä, sanoittama ja sovittama.

Tiedot soitetuimmista kappaleista perustuvat ilmoituksiin, joita Teosto saa järjestäjiltä, radio- ja tv-yhtiöiltä ja keikkailevilta artisteilta sekä muusikoilta. Näiden ilmoitusten perusteella Teosto maksaa sekä kotimaisille että ulkomaisille musiikin tekijöille ja kustantajille korvaukset heidän musiikkinsa käytöstä.

Kaupalliset radiokanavat soittivat viime vuonna kaikkein eniten Arttu Wiskarin esittämää kappaletta Suomen muotoisen pilven alla, joka oli kaikki esityskanavat mukaan luettuna Suomen toiseksi soitetuin. Kappaleen ovat tehneet Janne Rintala ja Mika Laakkonen.

Myös JVG:n Ikuinen Vappu soi ahkerasti kaupallisilla radioaalloilla. Kappaleen tekijöihin lukeutuvat esittäjien lisäksi ‎DJPP‎ ja Eppu Kosonen. Kymmenen kärjessä keikkui myös saksalaisen tuottaja-DJ Robin Schulzin kappale Speechless, jota on ollut säveltämässä suomalainen musiikintekijä Teemu Brunila.

Ylen valtakunnallisilla radiokanavilla kotimaista musiikkia soitettiin paljon: kymmenen soitetuimman listalla oli viisi kotimaista kappaletta.

Ylen ykkössijalle ylsi Paula Vesalan ja Joonas Angerian tekemä Uusia unelmia.

Musiikin säveltäjät, sanoittajat, sovittajat ja kustantajat saivat vuonna 2019 Teostosta kaikkiaan 51,3 miljoonaa euroa korvauksia musiikkinsa käytöstä.

Summasta 25 miljoonaa euroa maksettiin kotimaisille ja 26,3 miljoonaa euroa ulkomaisille musiikintekijöille ja -kustantajille.

Teoston maksamiin tekijänoikeuskorvauksia vaikuttavat muun muassa teoksen kesto ja esityspaikka.

Eniten tekijänoikeuskorvauksia sai viime vuonna Ikuinen Vappu. Kärkikymmenikköön nousevat myös muun muassa Suomen Euroviisukappale Look Away (säv. ja san. Ville Virtanen ja Sebastian Rejman) sekä Jean Sibeliuksen Sinfonia 2 op. 43.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sipoolainen Oliver Lindh on voittanut tänä vuonna jo neljä SM-kultaa – tuoreimmat voitot Virosta ja kotikentältä
 2. Sipoon uimavedet yhä puhtaina sinilevästä
 3. Sipoossa selvitetään kasvomaskien jakojärjestelyjä vähävaraisille
 4. Unohditko hakea koulukuljetustukea yläkoululaiselle? Ei hätää, vielä ehtii
 5. Vuosia suunnitteilla olleen Jontaksen urheilupuiston rakentaminen alkaa – ensimmäisen osan tarkoituksena valmistua 2023
 6. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen uusi päällikkö tulee Hämeestä
 7. Perhejuhlat koronasta huolimatta – mitä jos vierailijat porrastaa eri aikoihin, entä saako kukkia ojentaa? Asiantuntijalääkäri vastaa
 8. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 9. Verenluovutukseen varataan edelleen aika – pandemian tuoma muutos saattaa jäädä pysyväksi
 10. Hyvinvointi: Harva ihminen on täysin symmetrinen – kehon toispuoleisuus voi aiheuttaa kipua sekä ongelmia liikkuvuuteen ja voimantuottoon
 11. Hallintorakennuksen työmaa seisoo omistajavaihdoksesta huolimatta
 12. Nikkilän keskustaan avataan pian uusi kirpputori
 13. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 14. Yrittäjägallup: Moni yritys aikoo jatkaa etätöitä pysyvästi – "Työtyytyväisyys on etätyön myötä selvästi enemmän lisääntynyt kuin vähentynyt"
 15. THL: Tartuntojen määrät ovat nousseet selvästi heinäkuusta, erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.