Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisikoira Täsmä löysi Sipoon jäteasemalle tunkeutuneen – varas yritti turhaan piiloutua romun sekaan

Jäteyhtiö Rosk´n Rollin Sipoossa sijaitsevalle Mömossenin jäteasemalle tunkeutuneet varkaat jäivät kiinni verekseltään varhain torstaiaamuna.

– Jäteasemalla on aikoinaan ollut ongelmia, jonka takia sinne on asennettu liiketunnistimet ja hälytysjärjestelmät. Nämä olivat antaneet ilmoituksen noin kolmen aikaan aamuyöstä. Vartiointiliikkeen vartija oli mennyt paikan päälle ja havainnut, että jäteasemalla on useampi henkilö sekä autoja, tutkinnanjohtaja, komisario Björn Näse Itä-Uudenmaan poliisista kertoo.

Näsen mukaan paikalle saapunut poliisipartio oli saanut heti kiinni toisen epäillyistä tekijöistä. Hänet oli tavoitettu autosta.

Sen sijaan toista epäiltyä ei näkynyt.

– Poliisi laittoi koiran etsintätöihin ja tämä löysikin epäillyn. Hän oli piiloutunut elektroniikkaromujen sekaan eikä ollut nähtävissä, mutta kylläkin poliisikoiran haistettavissa, Näse kertoo.

Hänen mukaansa tekoa on tutkitaan poliisissa nyt varkauden yrityksenä.

Kutsumme sitä Karvaraketiksi.

– Vielä on epäselvää mitä epäillyt jäteasemalta olivat hakemassa. Jotkut varkaat hakevat esimerkiksi autojen akkuja ja niissä olevia jalometalleja. Toiset taas pakastimien kompressoreita, Näse luettelee.

Komisarion mukaan koira toimi Sipoon jäteaseman tapauksessa esimerkillisesti. Epäillyn löytänyt poliisikoira on belgianpaimenkoira malinois ja sen nimi on Täsmä.

Itä-Uudenmaan poliisissa nelijalkaiselle työkaverille on tosin myös oma lempinimi.

– Kutsumme sitä Karvaraketiksi, sillä malinois on hyvin vikkelä. Poliisikoiran kanssa ei kannata ryhtyä piiloleikkiin, sillä sen häviää kyllä yleensä aina, Näse toteaa.