Vältä uimista Pilvijärvellä – uimavedestä löydettiin runsaasti ulosteperäisiä bakteereja

Sipoon suosituimmalla uimarannalla, Pilvijärvellä ei suositella uimista tällä hetkellä.

Sipoon uimarantojen vesinäytteistä vastaavan Porvoon ympäristöterveydenhuollon mukaan Pilvijärven uimarannalta keskiviikkona 24. kesäkuuta otetussa vesinäytteessä on todettu korkeita pitoisuuksia ulosteperäisiä bakteereja.

– Rannalla ei havaittu näytteenoton yhteydessä mitään tavallista poikkeavaa. Helteiden vuoksi rannan käyttö on ollut tavanomaista suurempaa, kunnan lähettämässä tiedotteessa kerrotaan.

Uimaveden laadun kehittymistä seurataan uusintanäytteellä, joka otettiin Pilvijärveltä perjantaina 26. kesäkuuta. Ympäristöterveydenhuolto arvioi lähettämässään tiedotteessa, että tutkimustulokset valmistuvat maanantaina 29. kesäkuuta.

Porvoon ympäristöterveydenhuolto valvoo yleisten uimarantojen veden laatua Sipoon lisäksi Askolassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Pornaisissa ja Porvoossa.

Uimavedestä tutkitaan ulosteperäiset bakteerit. Näytteenoton yhteydessä tarkastetaan rannan yleinen siisteys ja sinilevätilanne.

Uimavesinäytteiden tulokset ja sinilevähavainnot ovat nähtävillä uimarantojen ilmoitustauluilla ja ympäristöterveydenhuollon nettisivuilla osoitteessa www.porvoo.fi/veden-laadun-valvonta-yleisilla-uimarannoilla-ja-talviuintipaikoilla

Lue myös 29.6.2020 päivitetty juttu Pilvijärven tilanteesta alla olevasta linkistä.

Pilvijärvellä voi taas uida – viranomainen: "Muista kuitenkin hyvä hygienia, jotta taudit eivät leviäisi"

Lue myös: Sipoon uimavedet tutkittiin – ota nämä tiedot talteen ja muista turvaohjeet

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut