Pilvijärvellä voi taas uida – viranomainen: "Muista kuitenkin hyvä hygienia, jotta taudit eivät leviäisi"

Viranomaiset ovat purkaneet kehoituksen välttää uimista Pilvijärvellä. Arkistokuva. Mia Tadic

Ulla Yliherne

Viranomaiset ovat poistaneet viime perjantaina 26. kesäkuuta Sipoon Pilvijärven uimarannalle antamansa kehotuksen välttää uimista kyseisellä rannalla.

Sipoon uimarantojen vesinäytteistä vastaavan Porvoon kaupungin ympäristöterveydenhuollon mukaan perjantaina 26. kesäkuuta otetussa uusintavesinäytteestä ulosteperäisten bakteerien määrää oli taas sallituissa rajoissa. Tuoreimmat tulokset valmistuivat tänään maanantaina 29. kesäkuuta.

Pilvijärven uimarannalta keskiviikkona 24. kesäkuuta otetussa vesinäytteessä löydettiin korkeita pitoisuuksia ulosteperäisiä bakteereja.

– Suolistobakteerien runsas esiintyminen voi olla merkki siitä, että myös tautia aiheuttavia mikrobeja esiintyisi vedessä normaalia enemmän, kunnan lähettämässä tiedotteessa kerrotaan.

Rannalla ei havaittu näytteenottojen yhteydessä mitään tavallista poikkeavaa. Helteiden vuoksi rannan käyttö on ollut tavanomaista suurempaa.

– Uimarannalla voi siis jälleen uida normaalisti. Nyt, kun uimarannoilla on paljon ihmisiä kerralla, on hyvin tärkeää kiinnittää huomiota muuhun hygieniaan, etteivät sairaudet pääse leviämään. Sairaana tai vatsaoireisena ei uimarannalle tule mennä. Vessakäynnin jälkeen kädet tulee pestä, mutta muualla kuin uimavedessä, samoin vaippaikäisten pyllyt tulee pestä muualla, ympäristöterveydenhuollon palvelupäällikkö Tiina Tiainen muistuttaa tiedotteessa.

Sairaana tai vatsaoireisena ei uimarannalle tule mennä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jälkiä maailmalta suoraan sydämeen – "Sain mahdollisuuden uida delfiineiden kanssa"
 2. Maastopaloja enemmän, autopaloja vähemmän – Palotilanteiden tahallisuus jää usein pimentoon
 3. Keppariharrastuksen ilosanomaa – Alisa Aarniomäki on mukana lasten leirillä Sipoossa
 4. Hiljaisuuden keskellä – "Etsin tulevasta valon pilkahduksia"
 5. Esa Partio tarttuu hetkeen – Taidenäyttely avautuu Söderkullassa
 6. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 7. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 8. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 9. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 10. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 11. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 12. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 13. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 14. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"
 15. Vakavien väkivaltarikosten määrä kasvoi rajusti Helsingissä – "Väkivallan käyttöön varaudutaan ja esimerkiksi teräasetta saatetaan kantaa mukana"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.