Poikkeukselliselle Juhannushölkälle osallistui yli sata osanottajaa – aktiivisimmalle kertyi kymmenen starttia

Vielä viime kesänä Juhannushölkälle lähdettiin isossa porukassa. Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin omatoimitapahtumana koronaviruksen takia. Arkisto/Dick Bärlund

Ulla Yliherne

Perinteinen Juhannushölkkä järjestettiin tänä vuonna erikoisjärjestelyillä koronaviruspandemian takia. Vänner av Hembygden i Sydöstra Sibbo organisoima liikuntatapahtuma toteutettiin tällä kertaa itsepalvelutapahtumana ja tavallista pidemmällä ajalla.

Perinteisesti juhannuspyhinä järjestettyyn Juhannushölkkään pystyi nyt yhden massatapahtuman sijaan osallistumaan kahden viikon ajan 14.–28. kesäkuuta.

– Hölkkätapahtuma todellakin kannatti järjestää, koska saldona oli 137 starttia ja yhteensä 105 osallistujaa helteistä huolimatta. Osallistujaluetteloissa oli monta ihan uutta tuttavuutta. Selkeästi se, että tapahtumaan pystyi osallistumaan eri aikana kuin pelkästään juhannuspyhänä, mahdollisti joidenkin uusien kasvojen osallistumisen, Patrik Lindblad VaHiSöSista kertoo seuran lähettämässä tiedotteessa.

Tämän vuoden tapahtuma oli järjestyksessään 41. Juhannushölkkä. Se järjestettiin osittain uusilla reiteillä. Eripituisia reittejä, jotka sai kiertää niin monta kertaa kuin halusi, oli valittavana kolme; 4 kilometriä, 9 kilometriä ja 11,5 kilometriä.

Lindblandin mukaan kaksi osallistujaa nousi esille kaikkein aktiivisimpina liikkujia. Boxissa asuvalle Magnus Rosenbergille kertyi yhteensä kymmenen starttia ja niin ikään boxilaiselle Lenne Leemetille yhdeksän starttia.

– Suorituksia ja aikoja sai halutessaan ilmoittaa järjestäjille kirjoittamalla tuloksensa Boxin seuratalolla löytyneille listoille tai lähettämällä ne sähköisesti. Koska tulokset pohjautuvat eri mittaustapoihin ja olosuhteet vaihtelivat riippuen siitä, milloin osallistuja lähti matkaan, tuloksia ei tietenkään täysin voi vertailla keskenään, Lindbland huomauttaa.

Tästä huolimatta VaHiSöS listasi jokaisen matkan parhaat suoritukset.

11,5 km, miehet:

1) Jani Strömsholm, IF Sibbo-Vargarna, 43:45

2) Lukas Lindberg, VaHiSöS, 48:27

3) Petrus Maasalo, 55:48

11,5 km, naiset:

1) Ida Maasalo, 1:04:31

2) Inga-Lill Åberg, OK Trian, 1:04:33

3) Hanna Hörhammer, Söderkulla, 1:08:00

9 km, naiset ja miehet:

1) Marianne Lindman, Borgå ja Roger Helenius, Sibbo, 55:00

3) Petri Piironen ja Simo Piironen, 55:22

4 km, naiset ja miehet:

1) Patrik Lindblad, VaHiSöS, 19:50

2) Jonas Öhman, Box, 29:00

3) Christoffer Ståhl, Box, 35:00 (juniori)

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut