Koronan lomauttamat nostivat Sipoon työttömyysluvut pilviin – nousua vuodessa 140 prosenttia

Mia Tadic

Sipoon työttömyysprosentti kipusi toukokuussa 12,5 prosenttiin. Edellisvuonna samaan aikaan se oli 5,3 prosenttiyksikköä.

Uudenmaan työttömyyskatsauksen mukaan työttömiä sipoolaisia työnhakijoita oli toukokuussa 1 335, kun edellisvuonna heitä oli 779 vähemmän.

Työttömien lukumäärä on siis kasvanut vuodessa 140 prosenttia.

Kehitystä selittää ennen kaikkea lomautettujen erittäin suuri kasvu. Koko Uudellamaalla työttömistä työnhakijoista lomautettuja yli 4 000 prosenttia enemmän kuin toukokuussa 2019.

Sipoolaistyöttömistä lomautettuina oli 589.

Työttömyys on kasvanut Sipoossa vuoden alusta lähtien. Tammikuun ja helmikuun kuudesta prosentista noustiin maaliskuussa kahdeksaan. Huippu 12,5 saavutettiin huhtikuussa.

Koko Uudellamaalla työttömyys kasvoi 117,5 prosenttia viime vuoteen verrattuna, kun koko maan vastaava luku oli 91 prosenttia. Lomautusta määrä kasvoi edelliskuuhun verrattuna Uudellamaalla yli 2 000 tuhannella.

Erityisesti nuoret ja naiset ovat kärsineet koronapandemian työllisyysvaikutuksista. Lomautukset ja työttömyys kurittavat etenkin palvelu- ja myyntialoja.

Toukokuun aikana avoimia työpaikkoja oli Sipoossa 80, kun viime vuonna samaan aikaan vapaana oli 137 työtä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut