Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avoimet puutarhat -tapahtuma avaa portit neljään sipoolaispuutarhaan

Olipa omaa puutarhaa tai ei, muiden multasormien aikaansaannoksia on mukava ihailla.

Valtakunnallinen Avoimet Puutarhat -tapahtuma järjestetään ensi sunnuntaina 5. heinäkuuta. Mukana on 400 kohdetta, joista neljä sijaitsee Sipoossa.

Tapahtuman teemana on tänä vuonna Yhdessä oppien puutarhassa. Vierailun aikana voi hankkia uusia ideoita puutarhanhoitoon ja tutustua uusiin kasvilajeihin ja niiden hoitoon. Puutarhat ovat avoinna klo 12–17. Kohteisiin voi tutustua etukäteen www.avoimetpuutarhat.fi -nettisivulla. Sivun karttapalvelun avulla löytyy tie mielenkiintoisiin puutarhoihin.

Näsiksen tila on vanha rälssitila 1600-luvulta. Nykyinen talo, navetta ja pihapiiri ovat 1800-luvun lopulta. Maalaismaisemissa Linnanpellossa sijaitsevassa pihapiirissä kukkii yli sata perinneperennalajiketta ja keittiöpuutarha tarjoaa antimiaan. Kanat ja kukot kepsottelevat vapaina pihalla ja tilalla on myös kaneja, marsuja ja koiria.

Puutarhapäivänä pihalla tarjoillaan herkullista syötävää ja juotavaa. Puutarhan yrteistä valmistettua luonnonkosmetiikka voi ostaa tilan pienestä putiikista.

Marttilan rosario -nimellä tapahtumaan osallistuu maisemapuutarhana kehitetty pientila Martinkylässä. Pienimuotoisen hyötykasviviljelyn lisäksi ovat ruusut ja hedelmäpuut tilalla erityisen harrastuksen kohteina. Puutarha liittyy saumattomasti ympäröivään luontoon.

Perennoja, ryytimaata, kivimuuria ja kursseja.

Hedda on kotipuutarha Paippisissa. Sen erityispiirteenä on kivien käyttö ja kreikkalainen nurkkaus. Hedvig ja Pentti Halén ovat kehittäneet puutarhaansa 90-luvulta saakka ja koristelleet sitä lampolan kivijalalla, kiviterassilla ja 60 metriä pitkällä kivimuurilla.

Valkea piharakennus sinisillä ikkunanpuitteilla tuo Välimeren tunnelmaa. Paippislainen puutarha on mukana kahdeksatta kertaa valtakunnallisessa puutarhatapahtumassa.

Muistojen puutarha kuuluu Majatalo Boxin pihapiiriin. Majatalon emäntä ja isäntä, ammattipuutarhureita kumpikin, vaalivat puutarhaa omaksi ja asiakkaiden iloksi. Puutarhurit järjestävät puutarha- ja kasviaiheisia kursseja.

Majatalon yhteydessä toimii perinteikäs Handelsmans Café, josta saa luomuruokaa.