Osa oppilaista ja koulun henkilökunnasta kärsi Juhlatalon sisäilmasta – Tarvittavat korjaukset tehdään kesän aikana

Sipoon kunta tiedotti, että Juhlatalossa tehdyssä sisäilmatutkimuksessa on havaittu muutamia ongelmia, joita korjataan kesän aikana.

Juhlatalon sisäilman mikrobinäytteissä todettiin epäily epätavanomaisesta mikrobilähteestä, jonka arvellaan liittyvän ulkoseinien raitisilmaventtiileihin, kunta tiedottaa.

Rakennuksen tilat todettiin alipaineisiksi ilmanvaihdon osalta, ja maan alla olevassa kellarikerroksessa havaittiin kohonnutta kosteutta.

Juhlataloon tehtiin sisäilmatutkimus, koska tilassa toimivan Jokipuiston koulun henkilökunnasta ja oppilaista muutama on oireillut tilassa.

Juhlatalon sisäilmatutkimuksissa otetut näytteet olivat kunnossa kuitujen ja haihtuvien orgaanisten yhdisteiden osalta. Myös kaikkien tilojen sisäilman bakteeripitoisuudet olivat alle ohjearvojen.

Osa havaituista epäkohdista on jo korjattu ja korjauksia tehdään lisää vielä tämän kesän aikana. Kaikki raitisilmaventtiilit on jo puhdistettu ja desinfioitu. Köynnöskasvit on poistettu ulkoseiniltä. Ilmanvaihto on säädetty toimimaan oikein.

Rakennuksen ala- ja yläpohjasta tullaan poistamaan sinne kuulumattomat asiat ja vanhat tavarat. Juhlataloon on tilattu myös tutkimussuunnitelma mahdollisista jatkotutkimuksista.

Jokipuiston koulu on käyttänyt Juhlatalon tiloja väistötiloina varsinaisen koulun peruskorjauksen ajan.

Koulurakennuksen uudemman osan, eli liikuntasalin puolen, korjaukset valmistuvat nyt heinäkuussa 2020. Tämän jälkeen siellä säädetään vielä ilmanvaihtoa, tehdään siivousta ja tarkistusmittauksia.

Juhlatalolla tulevana syksynä työskentelevät oppilaat ja henkilökunta muuttavat korjattuun osaan viimeistään syyslomalla 2020.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut