Joensuun Tilalla voi taas uida – uusintanäytteen bakteerit sallituissa rajoissa

Uimista ei tarvitse enää välttää Joensuun Tilan uimarannalla. Arkistokuva. Riitta Ketola

Ulla Yliherne

Sipoon uimavesien laadusta vastaava Porvoon ympäristöterveydenhuolto on perunut tänään viime viikolla Joensuun Tilan uimarannalle antamansa kehotuksen välttää uimista.

Uimarannalta viime torstaina 2. heinäkuuta otetussa vesinäytteessä ulosteperäisten bakteerien määrä oli jälleen sallituissa rajoissa.

Joensuun Tilan uimarannalta löytyi runsaasti ulosteperäisiä bakteereja 30. kesäkuuta otetusta vesinäytteestä. Terveysviranomaisten mukaan suolistobakteerien runsas esiintyminen voi olla merkki siitä, että myös tautia aiheuttavia mikrobeja esiintyisi vedessä normaalia enemmän.

Joensuun Tilan lisäksi runsaita määriä ulosteperäisiä bakteereja on tänä kesänä löydetty myös Pilvijärven uimarannan uimavedestä. Kehotus peruttiin 29. kesäkuuta kun uusintavesinäyte näytti bakteerimäärien olevan jälleen sallituissa määrissä.

Kuten aikaisemmin Pilvijärvellä, myös nyt Joensuun Tilan kohdalla ympäristöterveydenhuolto korostaa hyvän hygienian noudattamista uimarannoilla.

– Uimarannoilla on hyvin tärkeää kiinnittää huomiota muuhun hygieniaan, etteivät sairaudet pääse leviämään. Sairaana tai vatsaoireisena ei uimarannalle tule mennä. Vessakäynnin jälkeen kädet tulee pestä, mutta muualla kuin uimavedessä, samoin kun vaippaikäisten pyllyt, ympäristöterveydenhuollon palvelupäällikkö Tiina Tiainen muistuttaa tiedotteessa.

Ympäristöterveydenhuolto on ottanut nyt myös kesän ensimmäiset vesinäytteet Möträskin uimarannalta sekä Talman hiekkakuopalta. Viime viikon tiistaina 30. kesäkuuta otettujen näytteiden perusteella molempien rantojen uimavedenlaatu oli hyvä.

Porvoon ympäristöterveydenhuolto valvoo yleisten uimarantojen veden laatua Sipoon lisäksi Askolassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Pornaisissa ja Porvoossa. Rannan ylläpitäjä vastaa uimarannan siisteydestä ja turvallisuudesta.

Uimavedestä tutkitaan ulosteperäiset bakteerit. Näytteenoton yhteydessä tarkastetaan rannan yleinen siisteys ja sinilevätilanne. Uimavesinäytteiden tulokset ja sinilevähavainnot ovat nähtävillä uimarantojen ilmoitustauluilla ja ympäristöterveydenhuollon nettisivuilla.

Näytteiden tuloksista ja veden uimakelpoisuudesta tiedotetaan ympäristöterveydenhuollon verkkosivuilla osoitteessa www.porvoo.fi/uimavesi

Päivitys klo 9.35. Lisätty tieto Möträskin ja Talman hiekkakuopan vesien laaduista.

Pilvijärvellä voi taas uida – viranomainen: "Muista kuitenkin hyvä hygienia, jotta taudit eivät leviäisi"

Pilvijärvi on rauhoitettu yöksi jo vuosikymmenet – myös yhteistyö SV:n kanssa juontaa aikojen taa

Sipoon uimavedet tutkittiin – ota nämä tiedot talteen ja muista turvaohjeet

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Niin huikea, että sukat pyörivät jaloissa
 2. Bilettäjä palasi korkealle tasolleen – "Kunnossa ei ole ollut mitään vikaa"
 3. Maanviljelijän satopäivän kirja – "Meillekin on suotu paikka auringon alla"
 4. Tukiopetuksella paikataan oppimisen korona-aukot – Opetushallitukselta tuntuva avustus
 5. Sipoon rautakausi on vielä mysteeri
 6. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 7. OK Trianin järjestämä Sipoon ja Porvoon suunnistuskoulun lukukausi alkaa taas – lasten ja nuorten lisäksi myös aikuiset pääsevät opettelemaan kartan ja kompassin käyttöä luonnossa
 8. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 9. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 10. Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähellä lähiviikkoina
 11. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 12. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 13. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 14. Korona väistelee Sipoota, mutta naapurikunnissa tauti jo leviää
 15. Auton väri ei kiinnostakaan autonostajia paljon – mielessä ovat ihan muut ominaisuudet

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tukiopetuksella paikataan oppimisen korona-aukot – Opetushallitukselta tuntuva avustus
 2. Mustikat mielessä metsään
 3. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen
 4. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 5. Korona väistelee Sipoota, mutta naapurikunnissa tauti jo leviää
 6. Kalarosvot viihtyvät Sipoonjoen suulla
 7. "Kyse on niin kutsutusta paloittelusurmasta" – poliisilta lisätietoa Helsingissä paljastuneesta epäillystä murhasta, josta vangittiin peräti 12 henkilöä
 8. Lättähattu puksuttaa kiskoilla taas heinäkuussa – museojunan kyytiin pääsee Nikkilästä kesällä viidesti
 9. Sipoo laajentaa koronatestejä lievästi oireileviin – "Soita kuitenkin aina ensin terveyskeskukseen"
 10. Sipoo perustaa koronan testauspisteen Nikkilän sotetalon pihalle – "Autosta ei tarvitse poistua lainkaan"
 11. Maanviljelijän satopäivän kirja – "Meillekin on suotu paikka auringon alla"
 12. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 13. Etätyösuositus palaamassa oltuaan poissa vain päiviä – Ministeri: "Tartuntamäärien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista"
 14. Kalkkirannan pysäköintiongelmalle tulee viimein stoppi: parkkikiekot käyttöön joka päivä ja sakot väärin toimiville
 15. Joensuun Tilan Cafe Sibbe sai uudet yrittäjät sipoolaissisaruksista – "Saamme koko ajan toimintaa enemmän auki"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.