Joensuun Tilalla voi taas uida – uusintanäytteen bakteerit sallituissa rajoissa

Uimista ei tarvitse enää välttää Joensuun Tilan uimarannalla. Arkistokuva. arkisto/Riitta Ketola

Ulla Yliherne

Sipoon uimavesien laadusta vastaava Porvoon ympäristöterveydenhuolto on perunut tänään viime viikolla Joensuun Tilan uimarannalle antamansa kehotuksen välttää uimista.

Uimarannalta viime torstaina 2. heinäkuuta otetussa vesinäytteessä ulosteperäisten bakteerien määrä oli jälleen sallituissa rajoissa.

Joensuun Tilan uimarannalta löytyi runsaasti ulosteperäisiä bakteereja 30. kesäkuuta otetusta vesinäytteestä. Terveysviranomaisten mukaan suolistobakteerien runsas esiintyminen voi olla merkki siitä, että myös tautia aiheuttavia mikrobeja esiintyisi vedessä normaalia enemmän.

Joensuun Tilan lisäksi runsaita määriä ulosteperäisiä bakteereja on tänä kesänä löydetty myös Pilvijärven uimarannan uimavedestä. Kehotus peruttiin 29. kesäkuuta kun uusintavesinäyte näytti bakteerimäärien olevan jälleen sallituissa määrissä.

Kuten aikaisemmin Pilvijärvellä, myös nyt Joensuun Tilan kohdalla ympäristöterveydenhuolto korostaa hyvän hygienian noudattamista uimarannoilla.

– Uimarannoilla on hyvin tärkeää kiinnittää huomiota muuhun hygieniaan, etteivät sairaudet pääse leviämään. Sairaana tai vatsaoireisena ei uimarannalle tule mennä. Vessakäynnin jälkeen kädet tulee pestä, mutta muualla kuin uimavedessä, samoin kun vaippaikäisten pyllyt, ympäristöterveydenhuollon palvelupäällikkö Tiina Tiainen muistuttaa tiedotteessa.

Ympäristöterveydenhuolto on ottanut nyt myös kesän ensimmäiset vesinäytteet Möträskin uimarannalta sekä Talman hiekkakuopalta. Viime viikon tiistaina 30. kesäkuuta otettujen näytteiden perusteella molempien rantojen uimavedenlaatu oli hyvä.

Porvoon ympäristöterveydenhuolto valvoo yleisten uimarantojen veden laatua Sipoon lisäksi Askolassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Pornaisissa ja Porvoossa. Rannan ylläpitäjä vastaa uimarannan siisteydestä ja turvallisuudesta.

Uimavedestä tutkitaan ulosteperäiset bakteerit. Näytteenoton yhteydessä tarkastetaan rannan yleinen siisteys ja sinilevätilanne. Uimavesinäytteiden tulokset ja sinilevähavainnot ovat nähtävillä uimarantojen ilmoitustauluilla ja ympäristöterveydenhuollon nettisivuilla.

Näytteiden tuloksista ja veden uimakelpoisuudesta tiedotetaan ympäristöterveydenhuollon verkkosivuilla osoitteessa www.porvoo.fi/uimavesi

Päivitys klo 9.35. Lisätty tieto Möträskin ja Talman hiekkakuopan vesien laaduista.

Pilvijärvellä voi taas uida – viranomainen: "Muista kuitenkin hyvä hygienia, jotta taudit eivät leviäisi"

Pilvijärvi on rauhoitettu yöksi jo vuosikymmenet – myös yhteistyö SV:n kanssa juontaa aikojen taa

Sipoon uimavedet tutkittiin – ota nämä tiedot talteen ja muista turvaohjeet

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut