Pelastuslaitoksella 24 tehtävää – Maanantain myräkkä repi puita ja irrotteli veneitä laitureista

Kova tuuli kaatoi Porvoon Myllymäellä ison vaahteran keskelle tietä. Risto Kaunismaa

Outi Paappanen

Voimakas ja puuskittain jopa 18 metriin sekunnissa yltänyt tuuli työllisti Itä-Uudenmaan pelastuslaitosta maanantaina.

Pelastuslaitoksella oli maanantaina 24 vahingontorjuntatehtävää Porvoon, Loviisan ja Sipoon alueella. Suurin osa niistä oli teille ja sähkölinjojen päälle kaatuneita puita, osa laiturista karanneita veneitä.

– Tehtäviä oli selvästi keskimääräistä enemmän. Kävimme raivaamassa teiden ylle kaatuneita puita. Sähkölinjojen päälle kaatuneita puita emme käytännössä raivaa lainkaan, sillä niihin liittyy turvallisuusriski. Niistä teimme ilmoituksen sähkölaitokselle, kertoi päivystävä palomestari Antti Virtanen.

Pelastuslaitos nouti rannasta karanneita veneitä yhteistyössä Merivartioston kanssa. Tyypillinen ilmoitus oli, että vene ajelehtii irrallaan ilman ihmistä.

Näissä tilanteissa on aina otettava huomioon myös onnettomuuden riski, mutta pelastuslaitos pystyy päättelemään veneen varustelusta paljon siitä, onko kyydissä ollut ihmisiä. Ketään ei kuitenkaan ilmoitettu kadonneeksi.

– Pyrimme ottamaan veneen haltuun ja kuljettamaan sen turvalliseen paikaan. Omistajan tavoittaminen on näissä tapauksissa hankalampaa sillä omistajatietojen saaminen rekisteristä ei ole aina yhtä yksinkertaista kuin autojen ollessa kyseessä, Virtanen sanoi.

Tehtäviä oli selvästi keskimääräistä enemmän.

Päivystävä palomestari Antti Virtanen

Usein veneiden irtoamisen syynä puutteellinen kiinnitys, jolloin kova aallokko repii veneen irti laiturista.

Emäsalossa tuuli maanantaina kovimmillaan yli viisitoista metriä sekunnissa. Puuskissa tuuli ylti yli 18 metriin sekunnissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut