Vaarallisten sote-jätteiden kuljetuksista syntyi sopimus

Vaarallista jätettä syntyy esimerkiksi Nikkilän terveysasemalla. Kuvituskuva. Riitta Ketola

Sipoon kunnalla syntyy vaarallista jätettä Sosiaali- ja terveysosaston neljässä toimipisteessä, joista kolme on tällä hetkellä käytössä. Vaarallista jätettä ovat muun muassa tartuntavaarallinen jäte, tapaturmavaarallinen jäte sekä lääkejäte.

Jätteitä syntyy kunnan seniorikeskuksessa, Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla sekä Söderkullan hammashoidossa ja neuvolassa. Sen sijaan Söderkullan terveysasemalla vaarallista jätettä ei tällä hetkellä synny, sillä terveysasema on suljettu.

Syyskuusta alkaen vaarallisten jätteiden kuljetuksesta ja hävittämisestä vastaa Fortum Waste Solution. Viranomaispäätöksellä solmittu sopimus on kahden vuoden määräaikainen sopimus.

Vaarallisten jätteiden haku ja kuljetus kustantaa kunnalle 240 euroa kuukaudessa. Lisäksi kunta maksaa vuokraa muun muassa jäteasioista sekä mahdollisista jätteiden noutopisteiden lisäämisestä sekä henkilöstön koulutuksesta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut