Konst & Formin kesäsuosio yllätti – Gumbostrandissa pääsee hypistelemään teräksisiä pöllöjä sekä ihailemaan lasipupuja

Taide: Konst & Formin kesänäyttelyssä pääsee hypistelemään taidetta.

Täällä ei ole niin vakava meininki, rohkaisee Gumbostrand Konst & Formin markkinointipäällikkö Sonda Falck lasitaiteilija Gina Salariksen pupujen kanssa. Mia Tadic

Mia Tadic

Alkukesä on ollut Gumbostrand Konst & Formissa ilahduttavan vilkasta. Koronakevät oli haastavaa aikaa taidealoille, mutta ainakin eteläsipoolaiseen avaraan galleriaan on nyt löydetty.

– Asiakkaita on ollut tosi hyvin ja myynnillisesti on mennyt paremmin kuin viime vuonna, kertoo markkinointipäällikkö Sonja Falck.

Kotimaan matkailun kiihtymisestä on ollut paljon puhetta ja Falckin mukaan se näkyy merenrantagalleriassa. Myös uusia asiakkaita on tullut paljon.

– Meillä on isot ja väljät tilat, ja vaikka olisi monta ihmistä kerralla, voi pitää reilut välit. Monet vanhemmatkin ihmiset ovat sanoneet, että tuntuu turvalliselta tulla.

Taiteen nälkä ja tapahtumien niukkuus lienee myös yksi syy, miksi gallerian kesänäyttely on ollut niin suosittu. Kevään näyttely siirrettiin virtuaaliseksi verkkoon, sillä se sattui juuri pahimpaan korona-aikaan.

Myös kesänäyttelyyn ja verkkokauppaan pääsee kurkkaamaan kotikoneelta tai kännykältä, mutta paikan päällä on omat jujunsa.

Tänne tuntuu turvalliselta tulla.

Sonja Falck

– Kuvanveistäjä Suvi Nurmen ruostumattomasta teräksestä valmistettuja veistoksia saa kosketella. Meillä oli ryhmä sokeita asiakkaita, jotka olivat tyytyväisiä, kun saivat kokeilla taidetta käsillään, Sonja Falck hymyilee.

Kuvataiteilija Suvi Niemi hitsaa teräsveistoksensa itse. Mia Tadic

Hyvästä käsihygieniasta on luonnollisesti pidettävä huolta. Käsidesipiste on vastassa jo ulkona.

Gallerian bistro on avoinna väljemmällä pöytäjärjestyksellä ja ilman buffettia.

Sattumalta näyttelyyn valikoituneet taiteilijat ovat kaikki naisia. Suvi Nurmen teräsveistosten lisäksi tilaa koristavat Gina Salariksen näyttävät lasipuput.

Erika Adamsson vie katsojan lapsuuden tunnelmiin öljyväriteoksilla, jotka hän on maalannut alumiinilevyille. Metalli kuultaa paikoittain mielenkiintoisesti läpi kuin rakoset muistoissa.

Elin Muren on floristin koulutuksen saanut norjalaissyntyinen taidemaalari, jonka töissä on paljon kasvillisuutta ja kukkia.

Carolina von Schantz on Gumbossa tuttu taiteilija, jonka työt sisältävät abstrakteja luontoaiheita, kukkien ja kesän runsautta.

Näyttelyllä ei ole varsinaista teemaa, mutta ehkä katsoja voi poimia mukaansa pilkahduksen naisenergiaa ja rouheaa herkkyyttä.

Erika Adamssonin teoksissa palataan lapsuuden onnellisiin päiviin. Happy days, öljy alumiinilevyille. Mia Tadic

Merenneidon, pöllöt, korennot ja linnut luonut taiteilija Suvi Nurmi on ammatiltaan hitsaaja ja kipinä taiteeseen lähti perheyrityksen parissa. Yritys tekee paloautojen metallikehikoita ja työstä tippuneiden jämäpalojen mielenkiintoisista kuvioista alkoi Nurmen mielikuvitus laukata.

Gumbostrand Konst & Formin on perustanut edesmennyt John Hartwall perheineen vanhan limsapullonkorkkitehtaan halliin.

Gumbostrand Konst & Formin avaruus viehättää monenikäisiä kävijöitä. Mia Tadic
Kesä!!! on Carolina von Schantzin teos. Mia Tadic

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sipoolainen Oliver Lindh on voittanut tänä vuonna jo neljä SM-kultaa – tuoreimmat voitot Virosta ja kotikentältä
 2. Sipoon uimavedet yhä puhtaina sinilevästä
 3. Sipoossa selvitetään kasvomaskien jakojärjestelyjä vähävaraisille
 4. Unohditko hakea koulukuljetustukea yläkoululaiselle? Ei hätää, vielä ehtii
 5. Vuosia suunnitteilla olleen Jontaksen urheilupuiston rakentaminen alkaa – ensimmäisen osan tarkoituksena valmistua 2023
 6. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen uusi päällikkö tulee Hämeestä
 7. Perhejuhlat koronasta huolimatta – mitä jos vierailijat porrastaa eri aikoihin, entä saako kukkia ojentaa? Asiantuntijalääkäri vastaa
 8. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 9. Verenluovutukseen varataan edelleen aika – pandemian tuoma muutos saattaa jäädä pysyväksi
 10. Hyvinvointi: Harva ihminen on täysin symmetrinen – kehon toispuoleisuus voi aiheuttaa kipua sekä ongelmia liikkuvuuteen ja voimantuottoon
 11. Hallintorakennuksen työmaa seisoo omistajavaihdoksesta huolimatta
 12. Nikkilän keskustaan avataan pian uusi kirpputori
 13. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 14. Yrittäjägallup: Moni yritys aikoo jatkaa etätöitä pysyvästi – "Työtyytyväisyys on etätyön myötä selvästi enemmän lisääntynyt kuin vähentynyt"
 15. THL: Tartuntojen määrät ovat nousseet selvästi heinäkuusta, erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.