Yksinyrittäjille 310 000 euroa tukea yhteensä Sipoossa – "Tukisumma on ollut yhtä yrittäjää kohti 2 000 euroa"

Elinkeino: Sipoon kunta on vastaanottanut lähes 200 tukihakemusta. Yksittäisen tuen suuruus on ollut 2 000 euroa. Tukea on edelleen haettavissa.

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus eli KeuKe auttaa sipoolaisyrityksiä kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa. Alueensa kuntien omistama KeuKe neuvoo esimerkiksi yritystukien hakemisessa.

Yrittäjät ovat hyödyntäneet KeuKen tukea selviytyäkseen koronavirusepidemian vaikutuksista.

– Meillä on ollut yhteensä 149 sipoolaista asiakasta kesäkuun loppuun mennessä laskettuna tänä vuonna, KeuKen toimitusjohtaja Elina Pekkarinen sanoo.

– Rahoituksen järjestäminen ja talousasiat ovat olleet heillä pääasioina. Lisäksi on mietitty henkilöstöjärjestelyjä, bisneksen sopeuttamista ja uudelleen suuntaamista sekä uusia markkinointikeinoja muuttuneessa tilanteessa.

Elina Pekkarinen kertoo KeuKen ohjanneen asiakkaitaan hakemaan muiden muassa yksinyrittäjätukea, jonka myöntämisestä vastaa Sipoon kunta.

Sipoon kunta on myöntänyt yksinyrittäjätukea 155 yrittäjälle tänä vuonna, Pekkarinen ilmoitti viime viikolla.

Tukea on vielä runsaasti jäljellä.

– Tukisumma on ollut yhtä yrittäjää kohti 2 000 euroa.

Sipoolaisille yksinyrittäjille on jaettu yhteensä tukea siis 310 000 euroa tänä vuonna.

– Tukea on vielä runsaasti jäljellä ja yksinyrittäjät ehtivät sitä hakemaan vielä 30.8. saakka. Autamme sen hakemisessa. Hakulomake löytyy KeuKen verkkosivuilta.

Hylättyjä yksinyrittäjähakemuksia on kertynyt 27 kappaletta Sipoossa.

KeuKe neuvoo luonnollisesti myös useamman hengen yrityksiä – esimerkiksi yritystukien hakemisessa.

– Valtiokonttorin kautta on haettavissa niin sanottua kustannustukea muiden normaalien yritystukien lisäksi. KeuKe neuvoo myös näiden tukien hakemisessa.

KeuKen asiakasmäärät kaksinkertaistuivat kriisineuvonnassa maalis- ja huhtikuussa normaalivuoteen verrattuna.

– Sipoolaiset yritykset ovat yleensäkin aktiivisia Keuken yritysneuvontapalveluiden käyttäjiä. Sipoolaisyritykset ovat hyödyntäneet myös korona-aikana runsaasti Keuken neuvontapalveluja.

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus

Korona-aika on kurittanut

Keuke tarjoaa neuvontapalveluja Järvenpään, Karkkilan, Keravan, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan yrityksille. Alueella on yhteensä vähän päälle 12 000 yritystä.

Rahoituksen järjestämisen ja talousasioiden lisäksi KeuKen asiantuntijat keskustelevat asiakkaidensa kanssa muiden muassa henkilöstöjärjestelyistä, bisneksen sopeuttamisesta ja uudelleen suuntaamisesta sekä uusista markkinointikeinoista muuttuvissa tilanteissa.

– Suomen Yrittäjien yrittäjägallupin mukaan yli 70 prosentille yrityksistä korona on tuonut ongelmia. Joka kymmenes yritys on menettänyt koko liikevaihtonsa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut