Aasitilojen Avoimet ovet järjestetään sittenkin – Kananlennon Molly ja Uffe hurmaavat Sipoossa

Tulevana sunnuntaina voi tutustua aasien elämään Sipoossa Kananlennon tilalla. Molly ja Uffe ihastuttavat niin pieniä kuin vanhempiakin vieraita. Sari Rauvanto-Eriksson

Korona on peruuttanut paljon tapahtumia, mutta tänäkin vuonna järjestetään Suomen Aasiyhdistys ry:n organisoima Aasitilojen Avoimet ovet -tapahtuma tulevana sunnuntaina 2. elokuuta. Maaseudulla on mahdollisuus tutustua useilla eri tiloilla aaseihin ja viettää hieman erilainen päivä.

Itäisellä Uudellamaalla on mahdollisuus tavata sipoolaisaasit Molly ja Uffe Kananlennossa. Kananlennon tila on avoinna tapahtumapäivänä kello 11–15. Tilan osoite on Trankärrintie 19, Sipoo.

Mollyn ja Uffen lisäksi tilalla tepastelee kaneja, kanoja ja viiriäisiä sekä vierailevina tähtinä harmaapapukaijat Kadi ja Jeto. Lapsille on laadittu aasitehtäväpolku ja tilan eläinaiheisia tuotteita myyvä putiikki on avoinna.

Päivän aikana on mahdollisuus nauttia välimerellistä lounasta tallin ylisillä tai iltapäiväkahvia ja ”Rouva Kotkotin rumia munkkeja” Pop up -kahvilassa. Kahvilan tuotto ohjataan eläinten hyväksi tehtävään työhön.

Päivä on antoisa, mutta joka vuosi ennen tilaisuutta Kananlennon isäntäväki Sari Rauvanto-Eriksson ja Marcus Eriksson miettivät, mihin taas itsensä pistävät

– Voisihan sitä kesälomaa käyttää muutenkin kuin järjestämällä tilaisuuden, jonka tuotto ohjataan joka vuosi eläinten hyväksi tehtävään työhön. Aina joutuu ottamaan myös taloudellisen riskin, ettei tulekaan tuottoa ja hankinnat menevät kokonaan omaan pussiin, he toteavat.

Kesäisen tilaisuuden valmistelu on ollut tänä vuonna tavallisista haasteellisempaa koronan takia, mutta ei se yksinkertaista ole aiemminkaan ollut.

– Joka kesä jännitetään keliä ja mietitään tuleeko paikalle ketään. Samalla mietitään riittääkö ruoka vai jääkö sitä paljon, Rauvanto-Eriksson kertoo.

Isäntäväki kiittääkin perhettä ja ystäviä, joiden avulla tilaisuus on aina onnistunut hyvin.

– Paikalla tarvitaan liikenteenohjausta ja keittiöväkeä, sillä Pop up -ravintolan pyörittäminen maatilalla vaatii aikamoista organisointia. Vapaaehtoisia ei ole tarvinnut mukaan houkutella vaan he tulevat joka vuosi mielellään mukaan. Jo viikkoja ennen varsinaista tapahtumaa on tehty valtava työmäärä, jolla tapahtumasta tiedotetaan yleisölle ja muunnetaan maatila mukavaksi tapahtumapaikaksi, Rauvanto-Eriksson kertoo.

Avoimet ovet

Sunnuntaina 2. elokuuta kello 11–15.

Kananlento, Trankärrintie 19, Sipoo.

Lisätietoja www.kananlento.com ja www.aasiyhdistys.fi.

Korona huomioidaan järjestelyissä. Käsidesiä ja pesupisteitä löytyy useita. Tallin ylisten lisäksi voi kahvitella ja ruokailla ulkona koko maatilan alueella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Niin huikea, että sukat pyörivät jaloissa
 2. Bilettäjä palasi korkealle tasolleen – "Kunnossa ei ole ollut mitään vikaa"
 3. Maanviljelijän satopäivän kirja – "Meillekin on suotu paikka auringon alla"
 4. Tukiopetuksella paikataan oppimisen korona-aukot – Opetushallitukselta tuntuva avustus
 5. Sipoon rautakausi on vielä mysteeri
 6. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 7. OK Trianin järjestämä Sipoon ja Porvoon suunnistuskoulun lukukausi alkaa taas – lasten ja nuorten lisäksi myös aikuiset pääsevät opettelemaan kartan ja kompassin käyttöä luonnossa
 8. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 9. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 10. Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähellä lähiviikkoina
 11. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 12. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 13. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 14. Korona väistelee Sipoota, mutta naapurikunnissa tauti jo leviää
 15. Auton väri ei kiinnostakaan autonostajia paljon – mielessä ovat ihan muut ominaisuudet

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tukiopetuksella paikataan oppimisen korona-aukot – Opetushallitukselta tuntuva avustus
 2. Mustikat mielessä metsään
 3. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen
 4. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 5. Korona väistelee Sipoota, mutta naapurikunnissa tauti jo leviää
 6. Lättähattu puksuttaa kiskoilla taas heinäkuussa – museojunan kyytiin pääsee Nikkilästä kesällä viidesti
 7. Kalarosvot viihtyvät Sipoonjoen suulla
 8. "Kyse on niin kutsutusta paloittelusurmasta" – poliisilta lisätietoa Helsingissä paljastuneesta epäillystä murhasta, josta vangittiin peräti 12 henkilöä
 9. Sipoo laajentaa koronatestejä lievästi oireileviin – "Soita kuitenkin aina ensin terveyskeskukseen"
 10. Sipoo perustaa koronan testauspisteen Nikkilän sotetalon pihalle – "Autosta ei tarvitse poistua lainkaan"
 11. Etätyösuositus palaamassa oltuaan poissa vain päiviä – Ministeri: "Tartuntamäärien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista"
 12. Kalkkirannan pysäköintiongelmalle tulee viimein stoppi: parkkikiekot käyttöön joka päivä ja sakot väärin toimiville
 13. Maanviljelijän satopäivän kirja – "Meillekin on suotu paikka auringon alla"
 14. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 15. Poliisi ojentaa pahoinpideltyä poikaa puolustanutta MC Tornadosta – "Yleinen järjestys kuuluu meidän toimenkuvaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.