Aasitilojen Avoimet ovet järjestetään sittenkin – Kananlennon Molly ja Uffe hurmaavat Sipoossa

Tulevana sunnuntaina voi tutustua aasien elämään Sipoossa Kananlennon tilalla. Molly ja Uffe ihastuttavat niin pieniä kuin vanhempiakin vieraita. Sari Rauvanto-Eriksson

Korona on peruuttanut paljon tapahtumia, mutta tänäkin vuonna järjestetään Suomen Aasiyhdistys ry:n organisoima Aasitilojen Avoimet ovet -tapahtuma tulevana sunnuntaina 2. elokuuta. Maaseudulla on mahdollisuus tutustua useilla eri tiloilla aaseihin ja viettää hieman erilainen päivä.

Itäisellä Uudellamaalla on mahdollisuus tavata sipoolaisaasit Molly ja Uffe Kananlennossa. Kananlennon tila on avoinna tapahtumapäivänä kello 11–15. Tilan osoite on Trankärrintie 19, Sipoo.

Mollyn ja Uffen lisäksi tilalla tepastelee kaneja, kanoja ja viiriäisiä sekä vierailevina tähtinä harmaapapukaijat Kadi ja Jeto. Lapsille on laadittu aasitehtäväpolku ja tilan eläinaiheisia tuotteita myyvä putiikki on avoinna.

Päivän aikana on mahdollisuus nauttia välimerellistä lounasta tallin ylisillä tai iltapäiväkahvia ja ”Rouva Kotkotin rumia munkkeja” Pop up -kahvilassa. Kahvilan tuotto ohjataan eläinten hyväksi tehtävään työhön.

Päivä on antoisa, mutta joka vuosi ennen tilaisuutta Kananlennon isäntäväki Sari Rauvanto-Eriksson ja Marcus Eriksson miettivät, mihin taas itsensä pistävät

– Voisihan sitä kesälomaa käyttää muutenkin kuin järjestämällä tilaisuuden, jonka tuotto ohjataan joka vuosi eläinten hyväksi tehtävään työhön. Aina joutuu ottamaan myös taloudellisen riskin, ettei tulekaan tuottoa ja hankinnat menevät kokonaan omaan pussiin, he toteavat.

Kesäisen tilaisuuden valmistelu on ollut tänä vuonna tavallisista haasteellisempaa koronan takia, mutta ei se yksinkertaista ole aiemminkaan ollut.

– Joka kesä jännitetään keliä ja mietitään tuleeko paikalle ketään. Samalla mietitään riittääkö ruoka vai jääkö sitä paljon, Rauvanto-Eriksson kertoo.

Isäntäväki kiittääkin perhettä ja ystäviä, joiden avulla tilaisuus on aina onnistunut hyvin.

– Paikalla tarvitaan liikenteenohjausta ja keittiöväkeä, sillä Pop up -ravintolan pyörittäminen maatilalla vaatii aikamoista organisointia. Vapaaehtoisia ei ole tarvinnut mukaan houkutella vaan he tulevat joka vuosi mielellään mukaan. Jo viikkoja ennen varsinaista tapahtumaa on tehty valtava työmäärä, jolla tapahtumasta tiedotetaan yleisölle ja muunnetaan maatila mukavaksi tapahtumapaikaksi, Rauvanto-Eriksson kertoo.

Avoimet ovet

Sunnuntaina 2. elokuuta kello 11–15.

Kananlento, Trankärrintie 19, Sipoo.

Lisätietoja www.kananlento.com ja www.aasiyhdistys.fi.

Korona huomioidaan järjestelyissä. Käsidesiä ja pesupisteitä löytyy useita. Tallin ylisten lisäksi voi kahvitella ja ruokailla ulkona koko maatilan alueella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.