Box Café & Grill oli aluksi harrastus Riika Pikkuvirralle - nyt ravintoloitsija pyörittää täyspäiväisesti kylän yhteistä ylpeydenaihetta

Riika Pikkuvirta viihtyy työympäristössään kotikylässään. Rovaniemeltä kotoisin oleva yrittäjä asuu ja tekee töitä Boxissa. Jouni Lampinen

Jouni Lampinen

Box Café & Grill on kylän yhteinen ilon aihe. Paikallisten lisäksi grillikahvila vetää puoleensa asiakkaita yli kuntarajojen Uuden Porvoontien (1545) varrella.

– Sipoolaiset ovat ottaneet tämän omakseen ja tuovat usein ulkopaikkakuntalaisia vieraita tänne mukanaan, grillikahvilan omistaja Riika Pikkuvirta iloitsee.

Box Café & Grillin hampurilaiset ovat erityisen tunnettuja.

– Kahvilaa perustettaessa burgerit lähtivät todella hyvin vetämään. Se oli yllätys, että niistä tuli niin suosittuja.

Rovaniemeltä kotoisin oleva Pikkuvirta kertoo Box Café & Grillin olleen aluksi lähinnä harrastus hänelle. Noin kolme vuotta sitten aloitettu projekti kasvoi nopeasti yli ennakko-odotustensa.

– Olin tämän alkuvaiheessa vielä muualla töissä, tein markkinointi- ja viestintähommia. Kahvilatoiminnan aloitin siinä sivussa.

Yrittäjänä ei voi jättäytyä tai tuudittautua tähän hetkeen.

– Puolentoista vuoden aikana huomasin kahvilan työllistävän niin paljon, että irtisanouduin varsinaisesta työstäni.

Pikkuvirta kokee yrittäjän elämän antoisaksi Boxissa. Tutut ja uudet asiakkaat tuovat mukanaan mielekästä sisältöä elämään, yrittäjä kiittää.

– Kyläläisetkin tykkäävät ja jotkut ovat sanoneet olevansa onnellisia, kun olemme tässä. Täällä on asiakkaita hauvoista vaareihin.

Box Café & Grillin paikalla oli ennen vanhaan huoltoasema ja sen läheltä löytyivät myös apteekki ja kauppa.

– Kauppa lopetti toimintansa muutama vuosi sitten.

Tällaisessa tilanteessa on ollut monille sipoolaisille ilahduttavaa, että Box Café & Grill on noussut ja vakiinnuttanut paikkansa.

Pelkästään paikallaan olemalla mikään palvelu ei menesty. Pikkuvirta tietääkin, että asiakkaiden luottamuksen saa, kun ihmiset saavat haluamansa.

Ja jotta palvelu on kohdillaan, silloin on kuunneltava asiakkaitaan, yrittäjä tietää.

– Kahvin pitää olla hyvää. Itse tykkään tummapaahtoisesta kahvista.

Tätä yrittäjän hyväksi kokemaa tummapaahtoista kahvia oli sitten tarjolla myös Box Café & Grillinkin asiakkaille.

Pikkuvirta ei siinä vaiheessa vielä tiennyt, että kaikki eivät olleet hänen ja monien muidenkin suosiman kahvilaadun ystäviä.

– Yhdessä vaiheessa huomasin, kun tuntemani työmiehet eivät enää käyneet täällä. Sitten näin yhden heistä.

Keskustelun aikana yrittäjälle selvisi, että tummapaahtoisen kahvin lisäksi on oltava vaaleapaahtoista kahvia. Ja siitä lähtien Box Café & Grillistä on saanut molempia kahvilaatuja.

Pelkän kahvin voimalla ei Boxin ylpeyskään elä. Sekä sisä- että terassitiloissa voi nauttia vaikkapa höyrymakkaroista, kanakorin antimista tai salaateista.

Korona-aikana take-away-palvelu kasvatti suosiotaan Boxissa.

Koko ajan toimintaa on kehitettävä, Pikkuvirta tietää.

– Uusia ideoita tulee jatkuvasti. Mikään muu ei ole pysyvää kuin muutos. Yrittäjänä ei voi jättäytyä tai tuudittautua tähän hetkeen. Uusia mahdollisuuksia on nähtävä ja niihin on tartuttava.

Pikkuvirta on todella tyytyväinen, että hänellä on pyöritettävänään kehittämisen arvoinen paikka.

– Onneksi tämä lähtöidea alkoi kasvamaan. Samalla tämä (Box Café & Grill) pitää tätä kylää elävänä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut