Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoo lisää koronatestausta – tässä uudet ohjeet

Sipoon kunta tiedottaa pidentävänsä koronaviruksen testipisteen ja avosairaanhoidon puhelinpalvelun aukioloaikoja. Muutoksen taustalla on lisääntynyt tarve koronaviruksen testaukseen.

Koronaviruksen testimäärät kasvoivat Sipoossa voimakkaasti aiemmasta viime viikolla. Pääosin taustalla on ollut lisääntynyt flunssaoireilu. Sipoossa on myös pitkän tauon jälkeen todettu muutama uusi koronatartunta.

Koko epidemian aikana todettujen laboratoriovarmistettujen koronavirustautitapausten kokonaismäärä Sipoossa on nyt vajaat 80. Valtaosa tautitapauksista on keväältä, ja useimmat sairastuneet ovat jo ehtineet parantua taudista.

Uudet aukioloajat

Koronaviruksen testauspiste Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman sisäpihalla (Jussaksentie 14) palvelee ajanvarauksella testaukseen lähetteen saaneita. Jatkossa testauspiste on avoinna ma−pe klo 9−15 ja la−su klo 9−12. Muina aikoina asiakkaita voidaan ohjata tarvittaessa näytteenottoon HUS:in muille näytteenottopisteille.

Koronavirustestiä tarvitseville avosairaanhoidon puhelinpalvelu 09 2353 6001 avataan toimimaan myös viikonloppuisin. Puhelinpalvelu on auki la-su klo 8.30–11.30 vain koronatestivarauksia varten. Muissa asioissa kehotetaan soittamaan viikonloppuisin ja muina päivystysaikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun numerossa 116 117.

Kunnan mukaan Aukioloaikoja saatetaan muuttaa myöhemmin epidemiatilanteen mukaan.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, ole aina ensin yhteydessä puhelimitse. Testaukseen pääsy vaatii aina ensin yhteydenoton terveyskeskukseen ja lähetteen testaukseen. Terveyskeskuksesta ohjataan testaukseen potilaat, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai on lääkärin arvion perusteella syytä epäillä koronavirustartuntaa.

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita: Ma−to klo 8−17, pe klo 8−16, la−su klo 8.30−11.30 Sipoon terveyskeskukseen puh. 09 2353 6001. Muina aikoina, jos oireesi ovat vakavia, oikea taho on päivystysapu-puhelinpalvelu puh. 116 117.

Hätätilanteessa soita 112.