Vuosia suunnitteilla olleen Jontaksen urheilupuiston rakentaminen alkaa – ensimmäisen osan tarkoituksena valmistua 2023

Rakentaminen: Noin kymmenen hehtaarin sporttipuiston ensimmäisen osan on tarkoitus valmistua vuonna 2023.

Jontakseen, Hangelbyn kylään kaavaillun urheilupuiston rakennustyöt alkavat tällä viikolla. Hankkeen vetäjä sekä pääomistaja Rose-Marie Backström on tyytyväinen, vaikka myöntää, että yli kymmenen vuotta muhineen haaveen konkretisoituminen tuntuu epätodelliselta.

– Edessä on iso työmaa. Silti tuntuu hyvältä, että olemme vihdoin matkalla kohti sitä lopputulosta, mikä on ollut päässäni vuosia, hän toteaa.

Urheilupuiston asemakaava sai lainvoiman alkuvuodesta kunnanhallituksen hyväksyttyä kaavan ja 30 päivän valitusajan päätyttyä. Backström kertoo, että rakennustöiden piti alkaa jo keväällä, mutta korona muutti suunnitelmat.

– Koko homma oli jo kaatumassa, koska olen yksin päävastuussa hankkeesta. Onneksi sain maanrakentajan puolelta tukea ja apua, hän sanoo.

Nyt työt on aloitettu kaivamalla sähköputket maahan, pois varsinaisten rakennustöiden tieltä.

Seuraava askel on liittymän rakentaminen Kalkkirannantielle sekä maanvastaanottopaikan rakentaminen.

– Maaperätutkimuksissa selvisi, että peltoalueella on sulfidisavea, joten siellä ei saa tehdä kaivuutöitä. Vaikka yleensä rakennustyöt alkavat kaivuulla, meillä ne alkavat täyttämällä, koska peltoaluetta tullaan korottamaan. Käytämme siinä hyväksi puhdasta ylijäämämaata, joka tuodaan niin läheltä kuin mahdollista, Backström kertoo.

Hänen mukaansa maan korottamisella ehkäistään myös tulvia, joiden takia peltoalue olisi muuten varsinkin keväisin pitkään kosteana.

Noin kymmenen hehtaarin sporttipuiston ensimmäisen osan on tarkoitus valmistua vuonna 2023.

– Tavoitteena on, että silloin avattaisiin kuntoportaat, futisgolf- ja minigolf-radat sekä ravintola ja myymälä, Backström luettelee.

Jatkossa Sport & Eko Park Sipoo -nimellä tunnettava urheilupuisto sai tällä viikolla myös oman Facebook-sivun, jonka kautta voi seurata hankkeen edistymistä.

Backström kertoo haluavansa esitellä hankkeen hyviä ja mahdollisia huonoja hetkiä mahdollisimman avoimesta.

Ainoa asia mistä ei puhuta on raha. Hankkeen kustannusarviosta Backström ei nimittäin halua keskustella julkisesti.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut