Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoolainen Juha Lehtonen vaelsi parinsa kanssa 300 kilometriä erämaassa – "Nukuimme vuorokaudessa kolme ja puoli tuntia"

Suunnistuskilpailu: Viisi päivää ja yötä kestäneessä Lapland Wilderness Challengessä tärkeintä oli säilyttää toimintakykynsä.

Sipoolainen Juha Lehtonen voitti parinsa kanssa ultrapitkän vaellussuunnistuskilpailun, joka on nimeltään Lapland Wilderness Challenge. Ennennäkemättömässä kisassa (1.–6.8.) osallistujien tavoitteena oli ehtiä mahdollisimman pitkälle viiden vuorokauden aikana.

Kilpailu käytiin 2–5 henkilön joukkueiden kesken. Juha Lehtonen ja hänen parinsa Kaisa Reinius voittivat sekasarjan lisäksi yleiskilpailun. Toisin sanoen he olivat parhaita kaikkien sarjojen tuloksia vertailtaessa.

Lehtonen ja Reinius kulkivat noin 300 kilometriä haastavissa olosuhteissa ja haalivat 16 rastia sekä bonusrasteja matkan aikana.

– Tiesin jo etukäteen, että haastavinta on säilyttää toimintakyky riittävällä tasolla koko kilpailun ajan, Lehtonen sanoo.

Lehtonen ja Reinius pitivät huolta toimintakykyä kannattelevista rutiineistaan.

– Pidimme joka vuorokausi kolmen ja puolen tunnin unitauot. Samalla jalkapohjamme saivat lepoa.

Haastavinta on säilyttää toimintakyky.

Juha Lehtonen

Kilpailussa ei ollut huoltoa, joten osallistujien piti itse kantaa kaikki viiden vuorokauden aikana tarvitsemansa varusteet.

– Etenimme suunnitelmiemme mukaan. Koko ajan sai olla sataprosenttisen keskittynyt, jotta ei nilkka vääntynyt tai jotain vastaavaa tapahtunut.

47-vuotias Lehtonen on kokenut ultra- ja seikkailu-urheilija.

– Meille ei tullut matkan aikana ylipääsemättömiä vaikeuksia, vaikka toki raskasta oli.

Kilpailu käytiin Vätsärin ja Kaldoaivin erämaa-alueilla eli aivan Suomen syrjäisimmässä kolkassa Inarin ja Utsjoen kuntien alueella.

Lehtosen ja Reiniuksen joukkueen nimi oli Marsut.

Reinius ei ollut entuudestaan tuttu kisakumppani Pohjois-Paippisissa asuvalle Lehtoselle.

– Kun en ollut löytänyt tuttua joukkuekaveria kilpailuun mukaan, laitoin erääseen Facebook-ryhmään tiedoksi hakevani sellaista.

Kaisa Reinius vastasi Lehtosen ilmoitukseen nopeasti ja siitä rattaat lähtivät pyörimään tänä kesänä.

Määrätietoiset ultraurheilijat tulivat voiton arvoisesti toimeen keskenään.

Lapland Wilderness Challengen kaltaisesta kilpailusta ei ollut kenelläkään kokemusta ennen tätä vuotta.

Lehtonen piti kokemusta erittäin hyvänä.