Ensi viikolla avautuva Nikkilän uusi kirppis on Sipoon Holvi – entiseen pankkikonttoriin tulossa reilu sata vuokrapöytää

Yrittäminen: Entisen pankkikonttorin tiloissa aloittavalle kirpputorille tulee reilu sata vuokrapöytää.

Vuokrattavat kirpputoripöydät odottavat jo uuden Sipoon Holvi -kirppiksen tiloissa. Yrittäjä Tommi Wiman kertoo, pöytänumerot jaetaan varausjärjestyksessä. Ulla Yliherne

Ulla Yliherne

Yli vuoden tyhjillään ollut Aktian entinen pankkikonttori Nikkilän keskustassa Isolla Kylätiellä on saamassa uutta käyttöä. Tilan on vuokrannut yrittäjä Tommi Wiman, joka avaa entisen pankin tiloihin uuden itsepalvelukirpputorin.

Wiman tunnetaan Järvenpään vanhimman kirpputorin, Eurosetin, yrittäjänä.

Uuden kirpputorin on tarkoitus avata ovensa lauantaina 29. elokuuta kello 11–15. Sitä ennen Wiman on talkookaverinsa kanssa tehnyt pitkää päivää valmistellessa pankkikonttoria kirpputorikäyttöön.

– Neliöitä liiketilassa on 505, joista myyntilaksi voidaan hyödyntää noin 350 neliötä. Loput jäävät varasto- ja sosiaalitiloiksi, yrittäjä kertoo.

Vaikka yli 500 neliötä kuulostaa äkkiseltään isolta tilalta, Wimanin mukaan kirpputorille se ei ole mahdottoman suuri. Esimerkiksi Järvenpäässä Eurosetillä on käytössä noin tuhannen neliön tila.

– Tällä hetkellä meillä on 91 vuokrapöytää. Lopullinen tavoite on 120 pöytää, kunhan entiset pankkiholvitkin saadaan valmiiksi.

– Kyllä tässä on Tetristä pelattu, että kaikki on saatu väljästi mahtumaan, Wiman nauraa.

Liiketilan menneisyydestä pankkikonttorina muistuttavat vielä jykevät pankkiholvit. Nyt Tommi Wiman hyödyntää niitä myyntitilaksi. Ulla Yliherne

Jykevät holvit ja liiketilan historia pankkina tulee uuden yrittäjän mukaan näkymään paitsi yrityksen värimaailmassa, myös kirpputorin nimessä.

– Sain tällä viikolla Patentti- ja rekisterihallituksessa hyväksynnän sille, että kirpputorin nimeksi tulee Sipoon Holvi, Wiman kertoo.

Kirpputorin perustaminen Sipooseen on muhinut Wimanin ajatuksissa jo tovin. Keväällä hän teki Facebookiin kyselyn, jossa tiedusteli sipoolaisten innokkuutta uudelle kirppikselle. Positiivisia vastauksia kertyi nopeasti lukuisia.

Kesällä Wiman solmi toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen Nikkilän liiketilan omistavan Sipoon Säästöpankkisäätiön kanssa.

Yrittäjän mukaan pian avautuvalla kirppiksellä on tarkoitus vaalia kierrätysperiaatetta. Siksi sinne ei oteta oman oheismyynnin lisäksi uuden tavaran jälleenmyyjiä

– Oheismyynnin on tarkoitus paikata tarjonnan puute virvelistä vasaraan, sukista sormikkaisiin eli jokapäiväisiin hyödykkeisiin.

Wimanin puheissa nousee esiin usein monipuolisuus. Se on hänestä yksi toimivan kirpputorin tärkeimpiä piirteitä.

– Tavoitteena on, että jatkossa täältä voisi löytyä kaikkea sellaista, mitä Sipoosta ei tähän mennessä ole saanut hankittua. Löytämisen ilo, sehän on se kirppiksen oleellisin juttu, hän toteaa.

Luvassa on myös esimerkiksi kokonaan oma huone musiikinharrastajille, jonne on tarkoitus mahduttaa alkuun noin 2 000 levyä.

Pöytävarauksia Sipoon Holviin otetaan vastaan vain sähköpostitse sipoonholvi@elisanet.fi sekä tekstiviestillä 045 2215464. Pöytänumerot jaetaan varausjärjestyksessä.

Tila yhä myytävänä

Aktian entinen liiketila Isolla Kylätiellä tyhjeni viime vuoden kesäkuussa, pankin muutettua uusiin tiloihin Kauppakujalle.

Liiketilan omistavan Sipoon Säästöpankkisäätiön asiamies Ingeborg Österman kertoo, että tila on yhä edelleen myynnissä.

– Säätiöllä ei ole omaa käyttöä tilalle, Österman sanoo.

Yhteensä 505 neliön liiketilaa kaupattiin vielä helmikuussa 550 000 euron hintaan.

Nyt hintaa on pudotettu. Liiketila vaihtaisi omistajaa nyt reilulla 353 000 eurolla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut