Yli viikko ilman uusia koronatartuntoja Sipoossa

Sipoossa on tähän mennesä todettu yhteensä 78 koronavirustartuntaa. Kuvituskuva. Pirjo Nyman

Sipoon koronavirustilanne on toistaiseksi rauhallinen. Viikon sisällä ei ole todettu uusia tartuntoja. Epidemian alusta asti laskettu 78. tartunta rekisteröitiin keskiviikkona 12. elokuuta.

Koronavirustartunnat ovat lisääntyneet koko maassa ja erityisesti pääkaupunkiseudulla. Keskiviikkoon mennessä uusia covid-19-tautitapauksia oli Suomessa 7 805, joista 29 oli uusia, keskiviikkona ilmoitettuja.

Porvoossa on tartuntoja tähän mennessä 72, Keravalla 88, Järvenpäässä 124, Tuusulassa 69, Pornaisissa 12, Vantaalla 942 ja Helsingissä 2883.

Tavoite Suomessa olisi testata kaikki oireilevat ihmiset. Testeissä on kuitenkin alkusyksystä ollut pahoja ruuhkia etenkin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Hallitus tiukentaa matkustusrajoituksia uudelleen maan sisä- ja ulkorajoilla. Matkustamista Islantiin, Norjaan, Tanskaan, Saksaan, Irlantiin, Kreikkaan, Maltalle, Kyprokselle ja San Marinoon rajoitetaan jälleen ensi maanantaista 24. elokuuta alkaen.

Näistä maista palaaville suomalaisille suositellaan omaehtoista 14 vuorokauden karanteenia.

Lisäksi Euroopan ulkopuolisista alueista matkustusrajoituksia palautetaan Japaniin.

Koronavirusinfektion seurauksena Suomessa on kuollut 334 henkeä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut