Auto törmäsi suojatietä ylittäneeseen 8-vuotiaaseen Nikkilässä

Suojatietä polkupyörällä ylittänyt lapsi joutui liikenneonnettomuuteen auton törmättyä häneen. Kuvituskuva. Arkisto / Laura Kippola

Ulla Yliherne

8-vuotias tyttö joutui auton törmäämäksi sunnuntaina Nikkilässä Laaksosuontiellä. Kaverinsa kanssa polkupyörineen liikkeellä ollut tyttö oli ylittämässä suojatietä kun Pornaisten suunnalta tullut henkilöauto osui hänen pyöränsä takarenkaaseen.

– Tyttö oli ilmeisesti lentänyt törmäyksen takia useita metrejä. Kypärässä on iso lommo, naarmuja on useita ja lantion kohdalla on iso mustelma. Kengät olivat lentäneet jalasta ja puhelin meni rikki, mutta ne ovat pientä. Lopputulos olisi voinut olla paljon pahempi, tytön äiti toteaa.

Järkyttynyt äiti kertoo perheen viettäneen sunnuntain Porvoon sairaalassa, jonne lapsi kuljetettiin ambulanssilla hoidettavaksi onnettomuuden jälkeen.

– Tyttö itse ei muista tapahtumahetkestä juuri mitään.

Äidin mukaan hän sai tiedon tapahtuneesta nopeasti onnettomuuden jälkeen.

– Varmasti jokaisen vanhemman painajainen on saada soitto poliisilta, että lapsi on joutunut liikenneonnettomuuteen. Tuntui siltä, että sydän pysähtyi. Itku pääsi ja mielessä kävi se kaikkein pahin, äiti sanoo.

Toinen tytöistä selvisi tapahtumasta ilman vahinkoja.

Tytön äiti haluaakin nyt peräänkuuluttaa autoilijoiden vastuuta kaasujalan käytössä.

– On yleisesti tiedossa, että liikenne Nikkilässä on jo pidemmän aikaa ollut ihan hullua. Tuntuu, että nopeusrajoituksista vähät välitetään. Mutta täällä on pieniä lapsia liikenteen joukossa. Ei täällä voi ajaa päättömästi, hän toteaa.

Itä-Uudenmaan poliisista vahvistetaan, että tapahtumasta on kirjattu poliisille rikosilmoitus.

– Asianimikkeenä on liikenneturvallisuuden vaarantaminen, rikoskomisario Marianne Mettovaara kertoo.

Poliisin mukaan auton kuljettajaa ei epäillä rikoksesta.

Poliisi: 8-vuotiaaseen törmännyt kuski ei ajanut ylinopeutta

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut