Taidetta voi lainata ja ostaa myös osamaksulla – sipoolaistaiteilijat kutsuvat nyt Artborgiin

Tapahtuma: Sipoon Taiteilijat ry:n myyntinäyttelyä rikastetaan viikonloppuna pianomusiikilla ja pop up-kahvilalla.

Sipoon Taiteilijat ry:n puheenjohtaja Mika Helin toivoo Taidelainaamolle enemmän tunnettuutta. - Olemme mukana käynnistämässä valtakunnallista lainaamoa, Helin kertoo. Crista Lassfolk-Feodoroff

Crista Lassfolk-Feodoroff

Sipoon taidetalo Artborg (Pilvilinnantie 2) entisellä sairaala-alueella toimii arkisin yhdentoista sipoolaistaiteilijan työtilana.

Nikkilän sairaalan pesulana tunnetuksi tulleessa rakennuksessa on jo reilun vuoden verran toiminut myös oma näyttelytila Pesula Galleria, joka esittelee vaihtuvia näyttelyjä.

Nyt vanhaa pesulaa koristavat veistokset sekä keramiikka- ja tekstiiliteokset, jotka ovat osa yläkerran saleissa jatkuvaa kokonaisuus nimeltä Teosvälitys.

Tapahtumassa on yhteensä yli sata teosta 24 sipoolaistaiteilijalta, ja se korvaa tänä vuonna Sipoon Taiteilijat ry:n perinteisen vuosinäyttelyn ArtSibben.

– Tarkoituksemme oli pitää Teosvälitys toukokuussa ja ArtSibbe elokuussa, mutta korona sotki kuviot, yhdistyksen puheenjohtaja Mika Helin kertoo.

– Nyt tavallaan yhdistämme nämä kaksi tapahtumaa, vaikka tämä on profiililtaan myyntinäyttely, jossa on mukana vanhempiakin teoksia, kun ArtSibbessa esitellään jäsentemme tuoreempia töitä.

Kokonaisuus on yllättävän rauhallinen, vaikka teosten määrä on suuri ja niiden kirjo laaja. Koska tarjolla on taidetta monelta tekijältä ja useilla eri tekniikoilla toteutettuna, on todennäköistä, että jokainen löytää joukosta jotain, jonka voisi hankkia omakseen.

Tapahtumasta teoksen ostamisen on tehty helpoksi: teoksen voi ostaa omakseen joko kertamaksulla tai kuukausimaksulla. Konsepti on tuttu Taidelainaamosta, joka toimii ympärivuotisesti Söderkullan kirjastossa, Artborg 35 ja Sipoon taiteilijoiden nettisivuilla .

– Taidelainaamosta teoksen voi vuokrata kuukausimaksua vastaan ja jos siihen tykästyy niin, että haluaa sen omakseen, vähennetään hinnasta jo maksetut kuukausierät, Mika Helin selventää.

– Haluamme tarjota ihmisille mahdollisimman matalan kynnyksen taideteosten hankintaan.

Artborgissa järjestettävä Teosvälitys on esillä kaksi viikkoa. Se on puolet lyhyempi aika kuin perinteisellä vuosinäyttelyllä, joka on esillä kuukauden päivät aina syksyisin.

Näyttelykoordinaattori Rimma Gimbel muistuttaa, että alakerran Pesula Galleriassa näyttelyt ovat ympärivuotisia. Hänen toiveensa on, että myös koululaisryhmät hyödyntäisivät aktiivisesti paikallista näyttelytilaa.

– On ihan tutkittu juttu, että näyttelyissä käyminen on tärkeä osa taidekasvatusta. Sipoolaisten koulujen ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, koska tässä heillä on paikallinen galleria, Gimbel sanoo.

– Vain näyttelyissä vierailemalla lapset oppivat, mistä niissä on kyse ja kuinka galleriassa käyttäydytään.

Jokipuistossa asuva Rosita Gustafsson-Nyman kertoo käyvänsä ilomielin katsomassa kaikki Artborgin näyttelyt. Tällä kerralla hänen suosikikseen nousivat kunnan kulttuuripalkinnon viimeisimpänä saaneen tekstiilitaiteilija Raija Jokisen teokset.

– Hänellä on herkkä ilmaisu, josta pidän kovasti. Minua viehättää myös se, että Jokisen teosten muoto on usein orgaaninen ja hän käyttää kuituja materiaaleina, Gustafsson-Nyman kehuu.

Teosvälitys-tapahtuma huipentuu tulevana viikonloppuna laajemmaksi elämykseksi. Jokipuistossa asuva pianotaiteilija Laura Attila esiintyy Artborgissa lauantaina ja sunnuntaina tasatunnein kello 13, 14 ja 15. Näyttely on avoinna kello 12–16, ja rakennuksen takapihalla, vanhan puutarhurin mökin luona on pop up-kahvila.

Torstaina ja perjantaina tapahtuma on avoinna kello 16–20.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut