Koronakriisi erotti rakastavaiset kahdeksaksi kuukaudeksi – tapaaminen järjestyi lopulta Belgradissa

Hymyt ovat leveitä tietokoneen ruudulla, kun yhdysvaltalainen Brittany Funk ja sipoolainen Isak Enlund kertovat tarinaansa Kroatian rannikolta käsin.

Takana on kahdeksan kuukauden mittainen ikävä, joka helpottui vasta pari viikkoa sitten Belgradissa, Serbian pääkaupungissa.

 – Saimme selville, että Euroopassa oli neljä maata, joihin amerikkalaiset pääsevät matkustamaan: Irlanti, Iso-Britannia, Serbia ja Kroatia. Sosiaalisessa mediassa huomasimme, että moni samassa tilanteessa oleva pari aikoi tavata Serbiassa tai Kroatiassa, Isak Enlund kertoo.

Arizonasta kotoisin oleva Brittany Funk ja Boxin kasvatti Isak Enlund tutustuivat Kaliforniassa kristillisessä raamattukoulussa kaksi ja puoli vuotta sitten.

Kihlat vaihdettiin vuosi sitten ja häitä alettiin suunnitella tämän vuoden syyskuulle.

– Näimme viimeisen kerran viime jouluna ja uutena vuotena Suomessa. Sitten Brittany lensi Yhdysvaltoihin ja minun oli tarkoitus mennä perässä helmi-maaliskuussa – juuri silloin, kun pandemia iski, Isak kertoo.

Rakkaus on kärsi- vällisyyttä.

Isan Enlund

Odotus venyi kuukauden, toisen, kolmannen. Brittany yritti tulla Suomeen heinäkuussa kahdesti.

Ensimmäinen lento peruttiin päivän varotusajalla. Toisella kertaa hän oli jo lentokentällä kaikkine tarvittavine asiakirjoineen, mutta hänet vain tylysti poistettiin jonosta.

– Etäsuhde on muutenkin henkisesti raskasta, ja tämä aika on ollut todella stressaavaa. On kohtuutonta, että terve ihminen ei negatiivisen testinkään kanssa pääse rakkaansa luo, Brittany kertoo liikuttuen.

Maailmalla levinnyt #LoveIsNotTourism ja #LoveIsEssential -liike on jakanut vertaistukea ja tietoa sosiaalisessa mediassa ja pyrkinyt tuomaan päättäjien tietoisuuteen kansainvälisten parien piinan ja ahdingon.

Moni maa onkin tarkistanut maahantulorajoituksia kansainvälisten parien osalta, niin myös Suomi. Funk ja Enlund saapuivat Suomeen tiistaina. He viettävät karanteenia Boxissa, Enlundin vanhempien vierasmajassa.

Sydämen palon lisäksi myös rahaa on palanut. Lentolippuihin, majoituksiin ja koronatesteihin on mennyt pariskunnalta yhteensä noin 6000 euroa.

Vaikka tulevaisuus on yhä avoin, toisistaan he eivät enää päästä irti – edes toiseen maahan.

– Uskon, että rakkaus ei ole vain tunne. Rakkaus on kärsivällisyyttä ja sitkeyttä, sitä ettei anna periksi. Tämä aika on liittänyt meitä yhteen, Isak kertoo.

– Ehdottomasti, kihlattu hymyilee.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut