Kertakäyttögrilleja ja rantasandaaleja – Lukijan kuva Eriksnäsin luvattomasta kaatopaikasta on karua katsottovaa

Ympäristö: Kunta ja kiinteistön omistaja kamppailevat toistuvasti ilmestyvän luvattoman kaatopaikan kanssa.

Lukija kuvasi törkyisät roskakasat. Lukijan kuva

Ulla Yliherne

Sipoon Sanomiin yhteyttä ottanut lukija kertoo olevansa pahoillaan Eriksnäsin rannalla vellovasta roskaongelmasta. Lukijan ottamassa kuvassa näkyy, kuinka maahan on heitetty tavaraa kertakäyttögrilleistä hylättyihin rantasandaaleihin sekä muovipulloista vesikanistereihin ja useisiin roskasäkkeihin.

Lukija kertoo olevansa turhaantunut, sillä ongelma on jatkunut hänen mukaansa jo vuosia.

Ympäristövalvoja Ida Saaristo kertoo Sipoon kunnan ympäristövalvonnan olevan tietoinen toistuvasta roskaamisongelmasta alueella. Hänen mukaansa ympäristövalvontaan on tullut asiasta yhteydenottoja erityisesti kesällä.

– Alue on yksityisessä omistuksessa. Sipoon kunnan ympäristövalvonta on ollut yhteydessä kiinteistön omistajaan, jonka kanssa käydään parhaillaan keskustelua tilanteen korjaamiseksi pitkällä tähtäimellä, Saaristo kertoo.

Hänen mukaansa aluetta on siistitty vuosien varrella useampaan otteeseen niin kiinteistön omistajan kuin kunnankin toimesta. Ongelma on kuitenkin jatkunut.

Saariston mukaan Eriksnäsin rannalla on tavattu leiriytyjiä sekä ulkoilijoita etenkin kesäaikaan. Ympäristövalvoja muistuttaakin, että kaikkia alueen käyttäjiä koskevat samat säännöt. Roskaaminen kun on kiellettyä jätelaissa.

– Roskaantuneen alueen siivoamisvelvollisuus on aina ensisijaisesti roskaajalla. Toissijainen siivousvastuu kuuluu kiinteistön omistajalle, Saaristo huomauttaa.

Saariston mukaan ympäristövalvonnalla ei ole tiedossa, että muualle Sipooseen olisi ilmestynyt Eriksnäsin kaltaisia luvattomia ja omatoimisia kaatopaikkoja.

– Jos sellaisen kuitenkin havaitsee, asiasta voi ilmoittaa Sipoon kunnan ympäristövalvontaan sähköpostitse osoitteeseen ymparisto@sipoo.fi, hän ohjeistaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut