Suomen salibandyjoukkueen kolmesti maailmanmestariksi luotsannut Petteri Nykky paljastaa menestysreseptinsä uutuuskirjassa

Kirjauutuus: Metodeja menestyksen perustan rakentamiseen.

Salibandyn vahva vaikuttaja, sipoolainen Petteri Nykky on tottunut kulkemaan omaa reittiään. Valmentajana hän on vaativa, mutta reilu. Salibandyn Suomen miesten maajoukkueen päävalmentaja on saanut maistaa menestystä maajoukkueessa ja seurajoukkueessa.

Miesten salibandymaajoukkue on voittanut hänen johdollaan kultaa jo kolmissa MM-kisoissa.

Nyt ollaan valmistautumassa kotikisoihin. Sitä ennen kuitenkin kaikki Suomen vastustajat voivat lukea Suomen menestysreseptin uutuuskirjasta.

Petteri Nykky ja toimittaja, TV-tuottaja ja tietokirjailija Oskari Saari ovat tehneet kirjan Petteri Nykky – Menestyksen tie.

Kirjan tekstissä lukee hienosti, että Nykky teki häviäjistä voittajia keskittymällä tuloksen sijasta menestyksen perustan rakentamiseen.

– Tuntuu todella mukavalta pitää tätä uutta teosta käsissä. Kirjaa on suunniteltu kauan ja olen tyytyväinen sen sisältöön. Kirja on minun näköinen ja se on hyvä asia. Oskari kirjoitti ja minä toimin kertojana, niin se meni. Minusta ei ole kirjoittajaksi, Nykky naurahtaa.

Kirja on minun näköinen.

Petteri Nykky

Nykyn ja Saaren yhteistyö on nähty jo vuonna 2011, kun kirja, Alkemisti ilmestyi.

– Siinä on enemmän filosofiasta ja tavasta johtaa. Oskarin kanssa on helppo tehdä töitä, siksi olen tyytyväinen erityisesti tähän uuteen kirjaan.

Nykky sanoo suoraan, että kyseessä ei ole elämänkerta tai paljastuskirja.

– Jokainen voi olla rauhassa, sillä tämä on pitkä läpileikkaus maajoukkueen kanssa toimimisesta. Aloitin vuonna 1999 maajoukkueessa apuna ja siitä lähtien erilaisissa rooleissa.

Sipoolaisvalmentajan metodissa ei keskitytä tulokseen, vaan ihmisen kokonaisvaltaiseen kasvuun, sisäisen motivaation löytämiseen, yhteisen luottamuksen rakentamiseen ja ihmisen sisällä olevien esteiden poistamiseen.

– Tarkennetaan valmennusfilosofiaa ja faktaa on paljon. Tuon esille johtamistapaani ja käytäntöä on myös esillä.

Nykky on myös menestynyt seuravalmentaja ja tunnettu fysiikan kasvattaja.

– Pitää paikkansa, että minun alaisuudessa mennään kovaa. Tavoitteellisuutta pitää olla ja ukkojen pitää olla kunnossa. Siksi tehdään töitä, että menestytään. Salibandy on nyt huippu-urheilua ja tuotetaan niin hyviä pelaajia, kuin on mahdollista. Välillä pitää myös mennä mukavuusalueen ulkopuolelle, kuten kävi Sulkavan souduissa.

Kun MM-kisat salibandyssa ovat kahden vuoden välein, niin Nykky käsittelee näitä projekteina.

– Kun Prahan kisat olivat ohitse, niin fokus asetettiin kotikisoihin. Nyt voimme vain olla toiveikkaita, että kotikisat voidaan pitää. 4. joulukuuta pitäisi pallon tippua matolle ja kisojen alkaa. En hirveästi lämpene ajatukselle, että kisoissa ei olisi yleisöä. Se Prahan finaalin pauhu ja täysi tupa oli kyllä upea tapahtuma.

Maajoukkue on leireillyt hyvin ja urheilijat ovat kunnossa.

– Urheilijoiden kanssa on tehty töitä, että jokainen ukko olisi kunnossa. Lokakuussa pitäisi olla EFT-turnaus, mutta odotellaan miten siinä käy. Ruotsille ei saa antaa yhtään siimaa, vaan meidän pitää keksiä enemmän tapoja saada etua. Pitää onnistua täydellisesti, että maajoukkue pärjää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut