Haluaisitko taiteilijan konsertoimaan kotiisi? Sipoolaiset ammattimuusikot tarjoavat uutta palvelua apurahan turvin

Yhdistys: Sipoon musiikkiyhdistys sai Suomen Kulttuurirahastolta apurahan, josta hyötyvät myös kuntalaiset. Taiteilijat esittäytyvät kahdessa konsertissa.

Merja Mäkelä, Tiina Sinkkonen ja Laura Attila muistuttavat yhdistyksensä olevan avoin kaikille sipoolaisille ammattimuusikoille. Crista Lassfolk-Feodoroff

Crista Lassfolk-Feodoroff

Sipoolaiset ammattimuusikot yhdistivät voimansa muutama vuosi sitten ja perustivat oman yhdistyksen. Sittemmin Sipoon musiikkiyhdistys ry:n jäsenet ovat muiden muassa pitäneet useita konsertteja paikallisissa palvelutaloissa.

Yhdistyksen toistaiseksi suurin ponnistus oli valtavan suosion kerännyt Johannes Passio, jossa oli yhteensä lähes 70 esiintyjää. Viime vuonna järjestetty konsertti keräsi Sipoon kirkon täyteen yleisöä, ja yhdistyksen oli tarkoitus esittää Johannes Passio uudelleen. Koronan vuoksi konsertti siirrettiin ensi vuoteen, ja kuoro jatkaa harjoituksiaan.

– Se on hieno esimerkki siitä, mitä voimme saada aikaan yhdistämällä paikalliset voimat, ammattilaiset ja harrastajat, yhdistyksen puheenjohtaja ja alttolaulaja Tiina Sinkkonen sanoo.

Pianisti Laura Attila kertoo yhdistyksen tarjoaman lähimuusikko-toiminnan rikastavan paikallisen musiikkitarjonnan lisäksi taiteilijoiden omaa elämää.

– Moni ammattilainen työskentelee instituutioissa, joissa annetaan taiteelle ja luovuudelle aika tiukat raamit. Yhdistyksessä saamme toteuttaa omia haaveitamme, Attila sanoo.

Metsosopraano Merja Mäkelä puolestaan kertoo nauttivansa raikkaista tuulista ja ammatillisesta yhteistyöstä uudessa kotikunnassaan. Hän asettui Sipooseen muutama vuosi sitten asuttuaan vuosikymmenen Saksassa.

– Täällä on aivan huima kattaus ammattilaisia, joten on hienoa olla mukana yhdistyksessä toteuttamassa yhteisiä projekteja, Mäkelä kehuu.

Nyt toimintaan tuo uutta Suomen Kulttuurirahastolta saatu apuraha, jonka turvin yhdistys alkaa tarjota sipoolaisille kotikonsertteja. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että konsertin voi tilata vaikka olohuoneeseensa.

Laura Attila kannustaa ottamaan rohkeasti yhteyttä, jos ajatus kotikonsertista kiehtoo. Hän painottaa, että esitykset voidaan räätälöidä toiveiden mukaan.

– Apuraha mahdollistaa sen, että pystymme tulemaan kustannuksissa vastaan. Kotikonsertin hinta voi olla nollasta eurosta muutamaan sataseen, Attila sanoo.

Kotitalouksien lisäksi mahdollisuuden voivat hyödyntää myös yritykset, yhteisöt ja yhdistykset.

– Voidaan esimerkiksi myydä konserttilippuja, joiden tuotto osoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Ideoita omaan kotikonserttiin voi hakea kahdesta eri konsertista, joissa Sipoon musiikkiyhdistyksen jäsenet esiintyvät. Ensimmäinen ja maksuton konsertti on jo tulevana lauantaina Ravintola Tilassa, jossa konsertoidaan tasatunnein kello 13–16. Toinen konsertti on maksullinen ja se pidetään Lilla Villanissa 5. syyskuuta kello 16.

Lisätietoa: www.sipoonmusiikkiyhdistys.fi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut