Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oppilaan pahoinpitely videoitiin nettiin ja uhkailu jatkuu Nikkilän Sydämessä – äiti: "Koulu tai poliisi eivät tee mitään"

Uutinen torstai-iltapäivän pahoinpitelystä koulukeskuksessa Nikkilässä poiki toimitukseen järkyttävän yhteydenoton yhden oppilaan äidiltä.

Hän kertoo poikansa joutuneen pahoinpidellyksi Nikkilän Sydämen pihalla heti kolmantena koulupäivänä. Tapahtuneesta on video, josta on tehty versio myös TikTokiin.

Videolla näkyy, kuinka pahoinpitelijä käy uhrinsa kimppuun. Pahoinpitelijä potkii maassa makaavaa uhriaan niskaan ja hakkaa häntä kaikin voimin nyrkillä päähän. Videolla näkyy myös kolmas poika, joka yrittää repiä pahoinpitelijää irti uhrista. Hän on tapahtuneen silminnäkijä.

– Koulu ei ole tehnyt asialle käytännössä mitään. Olemme tehneet asiasta rikosilmoituksen jo 1,5 viikkoa sitten, mutta poliisi ei ole ottanut yhteyttä, äiti kertoo.

– Koulun mukaan he odottavat tietoa ja ohjeita poliisilta.

Äidin mukaan hänen lastaan on pahoinpitelyn jälkeen kiusattu ja uhkailtu koulussa niin paljon, ettei hän voi osallistua koulutyöhön.

– Koulu lupasi valvoa tilannetta, mutta esimerkiksi viime viikolla kiusaajat olivat taas vauhdissa ja lapseni käveli kesken koulupäivän kotiin eikä kukaan reagoinut asiaan mitenkään.

Äiti kertoo kiusaamisen lisääntyneen videon leviämisen myötä. Muutkin oppilaat ovat kommentoineet videota ja tunnistaneet siitä pahoinpidellyn pojan.

– On naureskeltu ja osoiteltu, että tuolla on tuo turpaansa saanut. Emme voi pakottaa häntä kouluun, koska hän ei ole siellä turvassa.

Juttua on muokattu 28.8. klo 12.09. Pahoinpitelijöitä oli yksi, toinen poika yritti auttaa uhria.