Hyviä uutisia ulkoilijoille – Sipoon kunnalta useita parannustöitä

Söderkullan polkujen parannustöiden jälkeen vuorossa ovat Nikkilän polut. Arkistokuva. Aki Saranen

Sipoon kunta tiedottaa satsaavansa kuntalaisten ulkoiluun.

Nikkilässä valaistut ulkoilureitit Kartanon alueella sekä Jokipuistossa ovat siirtyneet led-aikaan, kun vanhat elohopealamput on korvattu energiaa säästävillä led-valaisimilla tänä kesänä. Samassa yhteydessä molemmille reiteille asennetaan laskurit, jotka automaattisesti keräävät kävijädataa reittien käytöstä ympäri vuoden.

– Valaistuksen vaihtaminen led-valoiksi on jatkumoa vuonna 2016 toteutetulle valaistuksen uusimiselle Söderkullassa. Nyt pääulkoilureitit sekä Nikkilässä että Söderkullassa valaistaan energiatehokkaasti led-valoin, liikuntapalvelupäällikkö Piritta Forsell kertoo tiedotteessa.

Valaistuksen uusimisprojekti toteutettiin vapaa-ajanjaoston päättämällä peruskorjausmäärärahalla ja sen käytännön toteutuksesta vastasi Sipoon Sähköasennus Oy – Sibbo Elinstallation Ab.

Söderkullassa Pilvijärveä kiertävää 10 kilometrin kuntopolun perusparannusta tehtiin jo viime kesänä luonnonsuojelualeen käyttö- ja hoitosuunnitelman mukaisesti soraistamalla sekä pitkospuita rakentamalla. Kunnan mukaan tämä työ on jatkunut tänä kesänä etenkin järven itäpuolella, jossa pitkospuuosuuksia on rakennettu lisää, ja polkuja soraistettu ja haketettu. Söderkullan polkujen parannustöiden jälkeen vuorossa on Nikkilä, jossa myös on tarve perusparantaa reittejä.

Maastossa tehtyjen toimenpiteiden lisäksi kuluneen vuoden aikana on kunnassa työstetty myös uudet ulkoilukartat.

– Halusimme päivittää niin kesä- kuin talvikauden kartat vastaamaan paremmin nykytilannetta, sillä varsinkin Söderkullassa reitistö hieman muuttuu kasvavan kuntakeskuksen mukana. Pyrimme saamaan kartoista mahdollisimmat selkeät, ja ulkoilijan ja ulkona liikkujan kannalta olennaisimmat tiedot sisältävät kokonaisuudet, Forsell kertoo tiedotteessa.

Uudet ulkoilukartat ovat jo saatavilla ulkoilureittien varrella olevilla ilmoitustauluilla ja liikuntapalvelujen nettisivuilla. Söderkullan latukarttakin saatiin valmiiksi jo viime talveksi ja toivottavasti se päästään julkaisemaan tulevana talvena hiihtokelien myötä. Nikkilän latukartta on vielä työn alla ja valmistuu ennen talvea. Uusien karttojen ulkoasun on suunnitellut Petter Nissinen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut